(94-95) A cara o creu ha sortit Cruz

(94-95) A cara o creu ha sortit Cruz 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota dura. Tant com ho hagués estat de dolça la victòria. No hi ha terme mig. L’univers dels finals a cara o creu obsequia el guanyador amb una recompensa màxima, heroica. I en canvi deixa el perdedor amb una buidor que la pròpia competició s’encarrega de sanar o d’agreujar. Aquesta és la conclusió del partit d’aquesta nit a la Bombonera. Què el MoraBanc Andorra ha estat erràtic en alguns moments i ha tornat a mostrar moltes carències en el rebot? Cert. Però, davant d’un excel·lent Fuenlabrada faltant 4 segons els tricolors estaven per sobre en el marcador per 94-93 després d’un triple de David Walker. Eren els tres primers punts del d’Ohio en el matx i la història era ben bonica. Una cistella, un buzzer beater. Però el bàsquet és un peix que no es deixa agafar i quan et penses que el tens entre les mans torna a l’aigua i es posa a nedar en direcció contrària. En aquest cas el mexicà Pako Cruz ha estat el botxí amb una acció individual molt ben resolta. El 94-95 final no pot amagar que per forçar la pròrroga estant 8 a sota i faltant dos minuts els de Peñaroya han mostrat carácter i han arribar a empatar a 83 gràcies a un triple de Jaka Blazic. L’eslovè per cert, ha tingut rampes i s’ha perdut la pròrroga. La Bombonera ha acabat el partit embogida i recordant els millors moments de la temporada anterior però els Déus del bàsquet no tenien reservades bones notícies avui pels 3714 aficionats que han cridat fins a l’extenuació.

El primer quart ja ha mostrat que tot seria molt complicat. Els de Néstor Garcia sabien com fer mal i com curtcircuitar el joc andorrà. I amb molt equilibri s’ha transitat durant tota la primera part. El segon quart ha semblat que el MoraBanc podría posar distància però el Fuenla s’ha enganxat bé a la pista. 42-41 al descans.

El tercer quart els visitants han mossegat de valent. I han acabat 6 punts per sobre 66-72, i plantant una bandera en territori enemic. El missatge estava clar, per guanyar caldria fer un gran partit. I tot i no fer-lo extraordinari, la bogeria final ha estat a punt de convertir-lo en suficient. Però no ho ha estat.

A nivell individual el jugador més ben valorat dels tricolors ha estat Jankovic amb 17 punts. El millor anotador ha estat Blazic amb 20 punts i cal destacar els 15 de Karnowski o els 12 d’Albicy.

Això no para. El MoraBanc Andorra juga diumenge (12h30) a Múrcia i dimecres vinent debuta a l’Eurocup contra l’Unics Kazán (20h) a la BMB.