(95-77) Molt Baskònia

(95-77) Molt Baskònia 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota per 95-77 del Bc MoraBanc Andorra avui al Fernando Buesa Arena de Vitòria davant d’un Baskònia desfermat a la segona part. Els homes de Joan Peñarroya han completat una bona primera part (48-44) però en el tercer quart han sucumbit a la fúria anotadora dels locals i ha perdut el seu primer partit en aquesta Lliga Endesa. El matx ha deixat conclusions en totes direccions. Les bones cal trobar-les en l’excel·lent predisposició de l’equip en tot moment tot i no tenir el dia. I les dolentes recaurien en la manca de resposta defensiva al repte que sempre planteja jugar contra conjunts d’Eurolliga com el vitorià. El MoraBanc Andorra ha acabat el partit dempeus i intentant retallar diferències, no per maquillatge, sinó per la personalitat positiva d’aquest equip 16/17.

El partit no ha arrencat gairebé pels tricolors. Ja de sortida, el Baskònia ha fet un forat de 13-6 que ha provocat la primera crida a l’ordre de Peñarroya. I no ha acabat de funcionar perquè l’escapada local s’ha repetit amb el 19-10. La fluïdesa per part vitoriana contrastava amb l’embús andorrà. Però vet aquí que la solució a arribat des de la banqueta. Peñarroya ha canviat de cop 4 jugadors. I els que han entrat, allò que el periodisme denomina segona unitat, han estat molt bé. En particular Beqa Burjanadze. De la mà del georgià, el marcador s’ha ajustat fins el 28-25 a la fí del primer quart.

El segon ha tingut els moments més dolços de la nit pel MoraBanc Andorra. Schreiner ha emergit con no havia fet fins ara aquesta temporada. L’austríac ha estat esplèndid en la direcció i en el llançament. Walker ha col·laborat i les coses han anat capgirant-se mica en mica mentre Shermadini començava a contribuir a la causa. El MoraBanc ha arribat a posar-se 36-42 en uns minuts en que ha exhibit les millors virtuts dels dos primers partits. Un temps mort local ha aturat l’alegria tricolor i al descans les coses estaven 48-44. Espases enlairades.

Malauradament ha estat un miratge. El tercer quart ha estat un martiri de principi a final. Una allau de joc d’atac que, a més, ha provocat nervis i han fet que l’equip andorra ataques pitjor. I en poc temps de joc, 5 minuts en realitat, el Baskònia havia marxat i ja l’hem vist molt lluny la resta del partit. El marcador, 84-65, no necessita massa explicació. Shengelia (espectacular tota la nit el georgià) i Akognon (20 punts i triples increïbles) han estat els executors.

El darrer quart ha servit per apuntalar la victòria dels de Sito Alonso i des del punt de vista andorrà deixa la bona sensació d’un equip que ha volgut morir de peu malgrat les dificultats i que ha lluitat fins la darrera bola tot i no tenir opcions de guanyar. Aquesta cohesió, en una cursa tan llarga com la Lliga Endesa, és un element important. El jugador amb més valoració avui ha estat Gio Shermadini amb 19 punts gràcies als seus 15 i 4 rebots. Burjanadze ha anotat 14 punts i David Walker 11.

Dissabte vinent partidàs a la BMB (21h) contra un Dominion Bilbao Basket que ho ha guanyat tot fins el moment.