(95-83) No hi haurà copa però el somni continua

(95-83) No hi haurà copa però el somni continua 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota a Vitòria per 95-83. Contra un equip superior liderat per un Borousis imperial que ha fet 40 de valoracio en 21 minuts en pista. Una exhibició individual que serviría com a fil conductor per explicar la sensació de control de la situació que ha ofert el Laboral Kutxa pràcticament en tot moment´ La conseqüència de la derrota barrejada amb la resta de resultats, és que el MoraBanc Andorra queda fora de la Copa del Rei després d’haver flirtejat amb aquest somni durant el darrer mes i mig. La primera volta de l’equip de Peñarrpya ha estat de matrícula d’honor, guanyar a Vitòria hagués estat de Cum Laude i sent francs ha faltat molt per fer-ho.

“No hem tingut l’identitat que tenim habitualment” ha manifestat Joan Peñarroya en el retret més clar que ha fet al rendiment de l’equip al Buesa Arena i ha afegit “i el primer culpable sóc jo per no haver sabut transmetre als meus jugadors l’energia que feia falta per guanyar aquest partit”. Tot i l’inevitable desinflada per haver-se esvaït el somni de la Copa., l’equip no té temps per llepar-se les ferides perquè dissabte visita la BMB (21h) un afamat CAI Saragossa, que només suma 5 victòries fins el moment.

El partit d’avui ha arrencat molt maco. Guiats per Stojanovski, que ha estat el millor anotador andorrà amb 22 punts, els tricolors s’han arribat a posar 9-13 i 13-19 davant un Laboral Kutxa que no acabava d’estar còmode. La suplència de Bourousis ha tingut alguna cosa a veure. Les acaballes del primer període han anunciat el que venia. Els vitorians jugaven còmodes, Trobaven sempre solucions i li feien molts punts a la tradicionalment sòlida defensa andorrana. El primer quart ha acabat 25-21.

El MoraBanc no podia subjectar les embestides locals. Bourousis ha establert les bases del seu festival en el segon quart. I les diferències mica en mica s’han posat a l’entorn dels 10 punts. Shermadini, com sempre present amb 17 punts i 5 rebots, era el líder de la resistència. Al descans, 52-43, massa punts en contra.

Però per la sensació de superioritat, no era una diferència insalvable. El tercer quart, a l’abric d’algun rampell de Bogdanovic i Stojanovski ha semblat que les coses es podíen equilibrar. Ha estat un miratge. A cada cop que donava el MoraBanc, els de Perasovic contestaven amb un altre de més potent. O amb dos. O amb tres. Amb Bourousis de director d’orquestra. I el partit s’ha trencat. 80-63 era el parcial a la conclusió del tercer quart. Les notícies que arribaven des de Bilbao no eren bones. La derrota abocava l’equip a dir adéu a la Copa. En els primers minuts del darrer perìode això s’ha notat.

Però aquest equip no baixa mai els braços. Un punt de vergonya torera a darrera hora encara els ha arribat a posar a 8 punts. Al final han estat 12, 95-83. Resumint derrota que entristeix i que disgusta per no haver pogut donar la millor versió possible el dia en què era més necessari. Però la lliga no esperarà els que es quedin a lamentar-se. Dissabte contra el Sarasgossa cal tornar a competir bé per seguir gaudint d’una temporada, fins ara, excel·lent.