(96-82) Victòria de cap d’any

(96-82) Victòria de cap d’any 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria necessària. De les que acaben descansant en els tòpics un darrere un altre. Balsàmica és un dels que més s’utilitza i avui li queda com anell al dit (un altre tòpic) al MoraBanc Andorra. El 96-82 final al Movistar Estudiantes és una bona radiografia a 40 minuts de domini dels d’Ibon Navarro en els que l’Estudiantes ha mostrat coratge a empentes aïllades arribant a posar una mica nerviós l’equip local en el darrer quart. Però ho hem de deixar en “una mica” perquè si es pogués analitzar el partit per separat de la dinàmica de derrotes dels tricolors possiblement la crònica s’encapçalaria amb un titular de “victòria còmoda”. Però la dinàmica, també la dels visitants, ha sobrevolat la Bombonera en tot moment. No era un dia per guanyar i gaudir, era un dia per guanyar i sobretot evitar perdre. Aquestes coses passen en l’esport i si després l’equip és capaç d’encadenar bons resultats sempre recordarà el dia en què les tremolors van quedar enterrades amb un triomf solvent contra un Estudiantes farcit de qualitat en el que ha debutat Shayne Whittington, que ha estat molt xiulat pel públic.

El MoraBanc ha estat intens els 40 minuts i ha treballat bé en aspectes com la cohesió defensiva i ofensiva que l’havien penalitzat moltfa dues setmanes contra Gipuzkoa. Els jugadors no han fet cadascú la guerra pelseu costat. S’han ajudat en atac i en defensa. I com fruita madura, els avantatges han anat caient. 14-10, 30.21, 38-27, 53-39, 60-47, 73-57, 79-71 i96-82. En el darrer quart Estudiantes s’ha arribat a posar a 7 però d’aquí no ha passat. La valoració entre els dos equips ha acabat amb un 108-84 que no admet gaire debat. Un equip ha trobat la manera de combatre els seus dimonis i l’altre no.

Qui millor els ha fet front ha estat David Jelínek, sense cap mena de dubte l’home del partit amb 24 punts i 5 triples. Stevic ha estat important amb 18 de valoració gràcies als 11 punts i 4 rebots que ha sumat. Ennis ha ofert una bona versió amb 17 de valoració i 14 punts i Upshaw ha fet 12 punts i 16 de valoració en un altre exemple d’evolució.

Al descans la pluja de peluixos ha estat un èxit espectacular amb 1005 peluixos recollits a la pista que seran per criatures del país i que repartirà Càritas a través de la campanya del locutor de RàdioTelevisió d’Andorra Òskar Royo.