Derrota duríssima. El MoraBanc Andorra ha perdut per 97-99 amb el Tecnyconta Saragossa a la Bombonera en un duel important en la lluita pel playoff. Res no és definitiu faltant 6 jornades però aquesta victòria és d’aquelles que feien falta i que s’hagi escapat com s’ha escapat, amb una cistella al darrer segon d’Stan Okoye fa mal. A més la darrera jugada ha estat donada per bona pels àrbitres després de revisar-la a l’Instant Replay i el reiterat visionat de la mateixa a posteriori no deixa gens clar que hagin encertat. Per tant, a banda del gran disgust final queda també la sensació que és possible que s’hagi produït una gran injustícia perquè una de les normes bàsiques pels àrbitres en una jugada d’aquestes característiques és que si la jugada no és clara l’adequat és no donar-la. No ha estat el cas i veient-la 20 vegades el que es veu és que no és una acció clara. Però el partit no es pot resumir per una sola jugada i menys sense deixar de reconèixer el mèrit i la fe d’un Saragossa que ja ha aixecat molts partits així aquesta temporada. Menció apart mereix Stan Okoye que ha fet una cistella increïble, dins o fora de temps.

Però han passat moltes coses en el darrer quart. El parcial del període ha estat 24-39 pel Saragossa, el que ha capgirat el 73-60 amb què acabaven els primers 30 minuts. Abans el MoraBanc Andorra havia arribat a tenir avantatges de 15 punts treballats gràcies a la intensitat defensiva i a un ritme important en atac. Les armes habituals de la millor versió dels d’Ibon Navarro. Els avantatges eren, o ho semblaven, sòlids però el Tecnyconta mai marxava del partit del tot. Els aragonesos s’han enganxat al matx com una paparra i han anat tallant l’arbre mica en mica fins arribar al darrer tram de partit amb opcions. I en aquí han aparegut les dinàmiques. Sàvies o diabòliques companyes de viatge, segons la que portis a sobre. El MoraBanc la porta clarament dolenta en els finals ajustats. Avui ha perdut de 2, de dos fa una setmana a Vitòria i d’un punt amb el València. Un menys 5 en tres partits, només menys 5 punts entres partits, però tres derrotes. L’equip fa moltes coses bé en cada partit però no aconsegueix definir la bona feina en victòries i en aquest moment de la temporada i amb el playoff en joc aquesta petita diferència resulta fonamental.Els de Porfi Fisac han anotat 15 de 16 tirs lliures en el darrer quart i el MoraBanc avui ha fet un sagnant 18 de 27 que resulta un dels elements que millor pot explicar perquè Stan Okoye ha tingut un tir per guanyar. De fet poc abans Dylan Ennis ha tingut dos tirs lliures i cap dels dos ha entrat. I el bàsquet és així en finals a cara o creu. O la joia més absoluta o la negra i freda nit.

El millor de l’equip avui ha estat Moussa Diagne amb 23 de valoració acumulant 19 punts i 6 rebots. Dylan Ennis ha fet 18 punts. Sanè 12 i Albicy 11 amb 5assistències. Vitali ha valorat 14 amb 9 punts, 7 rebots i 4 assistències.

El proper cap de setmana nou duel important amb la visita a la pista de l’IberostarTenerife.