(99-92) Nit amarga a París

(99-92) Nit amarga a París 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

S’ha acabat el somni de jugar el Top 16 de l’Eurocup, i no s’ha acabat d’una manera gaire heroica, que sempre ajuda a posar en valor la lluita per sobre del dolor. La derrota per 99-92 del MoraBanc Andorra avui a la pista del Levallois Metropolitans de Paris arriba després d’un partit dolent sobretot en base als paràmetres que havien fet créixer l’equip el darrer mes i mig. “No hem estat durs i no hem fet el que volíem avui que era impedir que juguessin còmodes perquè son un equip amb molt talent” ha manifestat contrariat Joan Peñarroya en roda de premsa. L’anàlisi de Peñarroya és el titular del que penja tota la resta i el que converteix la nit en amarga per tothom en la família del MoraBanc Andorra perquè el rival no es jugava res (estava eliminat) i pel contrari des de la perspectiva tricolor estava en joc seguir vius a la competició i mirar d’estirar la il·lusió fins el final, el darrer partit d’aquesta fase que es juga dimecres 27 a les 20h contra Darussafaka Istanbul.

Potser ha influit en els jugadors saber que el Fiat Torino havia estat capaç de guanyar a Istanbul per 77-79 el Darussafaka i d’aquesta manera obligava els tricolors a imposar-se a París per no quedar eliminats. Aquesta lluita per la supervivència no s’ha gestionat gaire bé des del MoraBanc Andorra.

Tot i això i com en tots els partits, sempre es poden rescatar alguns moments. Com la reacció del segon quart en què s’ha ajustat la defensa (s’havien rebut més de 20 punts en 5 minuts del primer quart) i s’ha trobat l’anella rival amb facilitat. El segon quart ha estat visitant (24-31) i s’ha arribat al descans 53-55. I fins aquí els somriures. El tercer quart ha estat la gènesi del disgust. Els locals han apujat el nivell defensiu i han complicat molt l’ofensiva andorrana. El 22-11 del quart ha portat l’electrònic al 75-67 que encara feia albergar alguna esperança però no ha estat així. Boris Diaw ha valorat 29 amb 15 punts i 10 assistències i ha estat el líder delseu equip. Tot i no mostrar el seu millor moment físic, Diaw ha ofert una lliçó de com un pivot pot dirigir el joc. Per part andorrana el millor ha estat Albicy que ha tornat a casa i ha rebut l’afecte dels aficionats. El francès ha fet 18 punts i ha repartit 5 assistències per 22 de valoració. L’amargor de la nit es multiplica perquè precisament Albicy s’ha fet mal en el tram final de partit.

La vida continua, i res no s’ha acabat. Al contrari. Aquest dissabte a les 19h la Bombonera acull un partit molt complicat contra el sempre difícil Retabet Bilbao Basket. I dimecres 27 a les 20h el partit de comiat de l’Eurocup contra Darussafaka a casa.