A un segon de la glòria a Madrid

A un segon de la glòria a Madrid 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Ha faltat molt poc. Un segon. Allò que triguen els ulls en parpellejar o els dits en xisclar. Però en bàsquet, temps suficient per mutar l’alegria més desbordant per una victòria històrica en un quasi-quasi dolç però dur alhora. El MoraBanc Andorra ha perdut per 84-83 a la pista del Reial Madrid en un partit que s’ha resolt gràcies a un cop de dits d’Ayón a un segon pel final. El comportament de l’equip ha estat de molt alt nivell i les sensacions de les milors possibles però l’equip no ha marxat de la capital d’Espanya amb un somriure. No ho ha fet perquè a 01:45 pel final el MoraBanc Andorra dominava per 77-83. En aquests 100 segons el parcial ha estat 7-0 pels blancs. Durant aquesta intensíssima conclusió del matx, els homes de Joan Peñarroya han tingut diverses oportunitats de matar el partit però ha faltat encert.
No és que els darrers dos minuts expliquin tot el partit però si el 90% de la sensació que ha deixat.
En el primer quart el Madrid ha dominat gairebé a plaer davant un MoraBanc Andorra que semblava acusar falta de tensió potser perquè es tractava del primer partit en molt temps en què no calia portar el ganivet entre les dents. El primer quart ha acabat 24-17 i gràcies perquè les diferències han arribat a ser de 12 punts. I aquesta era la tònica fins el minut 15. 34-22. I ha estat en aquest moment quan hem entrat en 5 minuts màgics. El MoraBanc Andorra ha començat a ficar-les totes. El Madrid s’ha mostrat sorprès perquè ja s’havia imaginat un partit còmode. El parcial dels darrers 5 minuts ha estat 4-23 i el marcador al descans 37-45.
El tercer quart ha mostrat un dels millors MoraBancs de la temporada. Amb el Madrid collant i fort, els de Joan Peñarroya ha aguantat de manera ferma. Bogris ha estat clau en aquest tram de partit, el grec ha estat el millor avui amb 16 punts i 21de valoració. El tercer període ha acabat amb 61-67 i amb l’equip andorrà dempeus tot i la previsible pressió local. El Madrid no ha perdut cap partit a casa aquesta temporada.
I en aquesta situació s’ha arribat al darrer quart. El Reial Madrid ha arribat a capgirar el marcador però no comptava amb la tossudesa dels de Peñarroya que s’han plantat a la recta final amb la millor disposició per guanyar. Alguna decisió arbitral controvertida i la manca d’encert en moments clau han privat a l’equip andorrà d’una victòria que ha merescut tant com el Reial Madrid, però al bàsquet, ja ho sabiem, sempre ha de guanyar un.
Dissabte de la setmana vinent rebem a les 21h el Rio Natura Monbus Obradoiro a la BMB en el que ha de ser la gran festa de la permanència després d’una temporada dura però inoblidable.