Aquest diumenge tenim una final a Miribilla

Aquest diumenge tenim una final a Miribilla 1504 1003 BC Morabanc Andorra (web oficial)

I sí, és una final. Però com sempre en aquestes dates en una lliga regular una final en que la victòria no garanteix l’èxit perquè depèn d’altres resultats, en concret de l’UCAM Múrcia. Si el MoraBanc Andorra guanya diumenge a les 12h30 a Miribilla (Tv a Movistar + i ràdio a RNA) el Retabet Bilbao Basket i els murcians perden a casa contra Tecnyconta Saragossa, el playoff ja es podrà celebrar al Principat. Per tant, es tracta d’una final pels de Peñarroya. Això sí, una derrota seria només un obstacle més a superar, caldria seguir lluitant per l’objectiu. I es guanyin o es perdin, aquestes situacions només estan a l’abast dels equips que han fet mereixements suficients per lluitar per aquests objectius. I la temporada del MoraBanc Andorra, amb 15 victòries i 13 derrotes fins ara, ha estat un autèntic somni, en particular a casa. I potser per això, l’equip té ganes de reivindicar-se i fer-ho en un dels escenaris més bonics de la lliga, com Miribilla, és un element més perquè els tricolors ofereixin la seva millor versió lluny de les nostra Bombonera.

La setmana ha estat millor que l’anterior, de llarg, quant a la salut dels jugadors. Thanasis ja està reintegrat a la disciplina del grup després de superar les seves molèsties al bíceps femoral i Burjanadze treballa amb precaució però sembla millor de la seva sobrecàrrega al genoll dret. Recuperar efectius sempre és una bona notícia però en el cas dels dos es manté el dubte sobre el seu concurs en el partit de diumenge.

“Sabem, que és un partit molt important però el prepararem com la resta, fent una bona setmana de durs entrenaments » explicava en la seva compareixença en zona mixta David Walker. L’aler d’Ohio, que va fer un gran partit diumenge passat admet que “em trobo en un bon moment de la temporada”. David Walker va voler tenir també un record per l’afició andorrana de qui va dir que « és increïble el suport que ens dona i com ens anima ».

Chris Czerapowicz afirmava que « estem a prop de la meta dels playoffs i això està molt bé però el que hem d’estar és concentrats i treballar dia a dia per aconseguir-ho”.

El MoraBanc Andorra visita diumenge un gran equip. El Retabet Bilbao té grans jugadors, té tradició, pressupost i afició per ser un equip de playoff. Però també és cert que els bascos han estat molt irregulars aquesta temporada. De fet els dos darrers partits han perdut a casa amb l’Obradoiro i molt clarament a la pista del Divina Seguros Joventut. Pêrò Peñarroya té clar que els homes de negre són capaços de jugar els seus millors partits quan més gran és el repte. El València, per exemple, va perdre fa dues setmanes a Miribilla i és un dels equips més sòlids de la competició. Mumbrú és l’home sobre el que gira el joc de l’equip i tirant de la seva experiència assumeix els galons sempre que cal. Hervelle és la coia que ho enganxa tot i un gran jugador d’equip. Eric i Buva són potència i qualitat. Todorovic explosivitat. I ens deixem pel final l’home que està jugant millor les darreres setmanes, el base belga Jonathan Tabu, que està fent punts i està assumint responsabilitats.

Serà una batalla dura perquè el Blbao mai regala ni una polzada però també serà un test per comprovar la maduresa de l’equip. Una final. Diumenge, a les 12h30, a Miribilla.

 

Close Cart
Back to top