Conquistant Miribilla per sumar la 17

Conquistant Miribilla per sumar la 17 1600 1070 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El BC MoraBanc Andorra torna al camí de la victòria fora de casa a Bilbao. Resultat final 72 a 82. Una fita que significa dos objectius complerts d’aquesta jornada, sumar la dissetena victòria a la Lliga Endesa, superant les 16 de l’any passat, i aconseguint un triomf en una pista que no s’havia guanyat fins al moment. Conquistant Miribilla per seguir somiant en objectius de play-off.

Una victòria que ha costat suor i molt de treball. Els dos equips s’enfrontaven en un duel de necessitats, el BC MoraBanc Andorra per seguir mirant a zones privilegiades i el Retabet Bilbao Basket per intentar allunyar-se de les posicions perilloses. Per tant, s’espera un duel ple de tensió i així va ser.

El primer quart, els de Joan Peñarroya sortien freds, i l’energia del Bilbao, sense fer grans números, els superava. La cistella es veia petita i la defensa, compaginada amb el rebot, no era la que ens ha portat a grans objectius.  Els locals, tot i estar més endollats, no marxaven al marcador fins als minuts finals del primer quart, on provocaven la primera estirada. 23 a 15 per al Retabet Bilbao Basket.

Els següents 10 minuts no van ser diferents, el Bilbao, empunyat per la necessitat i pel seu públic aconseguia treure del partit al MoraBanc Andorra. Moment en que Peñarroya atura el joc amb màximes per sota d’11punts. Era el moment de reaccionar, i així va ser. Els bases tricolors començaven a assumir el seu paper i la defensa feia un passat més en intensitat. El que va significar reduir diferències per arribar al descans, 37 a 35.

Sortim del descans amb intenció de tornar a ser nosaltres, i fer el pas endavant que ens porti a la victòria. El tercer quart, tot i millorar els percentatges d’anotació, la defensa continua sent una assignatura pendent. Els locals anoten situacions molt fàcils i provocava que estiguéssim encertats en la cistella contraria. Tot i varis intents de començar a marxar, el Bilbao reaccionava i situava el 61 a 60, amb tot per decidir als darrers 10 minuts.

La primera jugada del darrer quart va ser una mostra del que veuríem a continuació. Pilota local, agressivitat en defensa, recuperació i bàsquet. Doncs això, que la intensitat defensiva va fer 4 passes endavant i el resultat es va notar a la pista. Recuperacions, defenses per esgotar possessions, rebots que anaven a les nostres manes, contraatacs definitius i llançaments de 3 decisius feien que poc a poc, el Bilbao s’ho cregués cada vegada menys i els de MoraBanc Andorra tingués cada vegada més a prop una nova victòria a domicili. La màxima de 14 punts, 79 a 65, era el mirall de la bona feina feta. El darrer intent local, on el bàsquet es va deixar de bàsquet, va ser infructuós.

72 a 82, nova victòria fora de casa, una nova victòria en un camp que sempre ha estat complicat per nosaltres, i una victòria que suma la 17 al nostre total. Els Play-Off segueixen molt cars però avui s’ha aconseguit fer un pas més. L’equip s’ho creu i la BMB també s’ho ha de creure. Dissabte vinent, davant el Monbus Obradoiro tindrem una nova oportunitat.