Determinats enemics són complicats de combatre. Sobretot aquells que defensen poders sobrenaturals o difícils d’explicar. Sembla ser el cas del que li passa al Rio Natura Monbús Obradoiro, el rival aquest dissabte a les 21h, amb el MoraBanc Andorra. I és que ha de ser cosa de meigas (haberlas haylas) perquè en els 4 partits disputats fins ara en aquesta nova etapa ACNB, el conjunt gallec ha derrotat els tricolors. És més en les dues visites a la BMB, la victòria va ser clara i va arruïnar el comiat de la temporada dels de Peñarroya.

La situació aquest cop és diferent. D’entrada el duel arriba en dates diferents i sobretot, allò que no és sobrenatural, fa que el partit es pugi encarar amb moltes ganes d’acabar amb aquesta bèstia negra. El MoraBanc és 5é de la taula amb 5 victòries i dues derrotes mentre que els visitants dissabte han guanyat dos partits fins ara i n’han perdut 6. Per altra part els 4 enfrontaments jugats com a local per l’equip andorra han acabat amb victòria. Per tant, respecte màxim al rival, però optimisme per seguir mantenint la ratxa si l’equip mantè el seu nivell fins ara.

Però compte que l’Obradoiro és un equip molt perillós. Per molts motius. Un és que el partit serà una batalla d’estils ja que s’enfronten l’equip que juga més ràpid de la lliga, un MoraBanc Andorra que aposta per l’espectacle amb el que juga més lent, el Rio Natura Monbús. Més enllà del ritme de joc, que marcarà segur el destí del partit depén de qui el domini, les armes dels gallecs a títol individual són remarcables amb el duet que formen els nordamericans Mickey Mc Conell i Rosco Allen. Cap novetat, com sempre a la Lliga Endesa, caldrà fer un gran partit per aconseguir la victòria.

Com es combat una bèstia negra amanida amb el poder de les meigas? Amb bon bàsquet òbviament però també amb una arma aportada per la ciència: La química. “Els jugadors ens portem molt bé i sóm feliços estan junts i treballant plegats, s’ha de reconèixer que tenim molt bona química a l’equip fins ara” manifestava aquesta setmana en zona mixta Oliver Stevic. El pivot serbi , ja recuperat de la seva lesió al bessó de la cama esquerra veu semblances entre aquets MoraBanc Andorra i el Fuenlabrada que va entusiasmar tothom la te4mporada passada “és cert que a nivell de resultats i d’ambient de vestidor, els dos equips s’assemblen”.

Dissabte a les 21h a la BMB es preveu una gran entrada, el club recomana als abonats i tots els aficionats venir d’hora per evitar en la mesura del possibles les aglomeracions de darrera hora.