El dia que ens vam fer grans

El dia que ens vam fer grans 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Sempre hi ha un primer cop per tot. També pels projectes professionals esportius. Ahir el MoraBanc Andorra va viure una d’aquestes primeres vegades aconseguint la victòria a la pista del Fiatc Joventut de Badalona per 67-82. Va ser una victòria justa, fonamentada en un segon temps pletòric però sobretot va ser un cop de puny a sobre de la taula en la lliga dels equips que es juguen la permanència a la lliga ACB.
El primer quart va ser d’intercanvi de cops però en les darreries, l’equip de Joan Peñarroya va trobar un parell de cistelles que li van proporcionar 4 punts d’avantatge a l’electrònic. En els primers 10 minuts es va veure un MoraBanc intens i amb les coses molt clares. El segon periode va ser verdinegre. Miralles va ser qui va liderar la reacció local a partir d’una gran lectura del pick and roll. Al descans el marcador estava del costat del Joventut per 4 punts 42-38.
El tercer quart. Maleit altres dies, va ser ahir el que catapultar el MoraBanc Andorra cap a la victòria. Sada va estar immens. A tot arreu. Al devant i al darrere. Jaway, que va acabar amb14 punts, no va parar de sumar i Bogdanovic va ser un secundari de luxe. L’avantatge es va arribar enfilar més enllà dels 10 punts però un rampell local ho va deixar en 4 55-59 a 10 minuts per la conclusió.
Mancaven 10 minuts i la possibilitat de tornar a veure flaquejar l’equip andorrà es veia com molt real. Havia passat a Bilbao i havia passat a Vitòria. Res més lluny del que va succeir a l’Olímpic de Badalona ahir. Sada, que va acabar amb 15 punts i 21 de valoració, va liderar i va empènyer un MoraBanc Andorra clarament superior que va arribar a acumular avantatges pròxims als 20 punts i que va acabar guanyant amb justìcia per 15 davant d’una Penya que va oferir una imatge d’esgotament i que possiblement va acusar les baixes de Kirskay i Savané, tots dos per lesió.
La sensació en acabar el matx era que Joan Peñarroya havia trobat la tecla. Que hi havia equip per afontar amb garanties el que queda. Diumenge que ve, a les 19h, a la BMB, el Bc MoraBanc Andorra rebrà la visita del Montakit Fuenlabrada en un altre partit trascendental.