El bàsquet club MoraBanc Andorra ha tancat la incorporació per la próxima temporada de l’aler Román Martínez.

El nou integrant de l’equip de Joan Peñarroya té 26 anys, mesura 1.98 i té doble nacionalitat ja que és ciutadà nord-americà(va nèixer a El Paso) i mexicà. De fet, fa dues setmanes es va proclamar campió del torneig centreamericà, el Centrobasket, jugant amb la selecció mexicana. Martínez, va anotar 14 punts en la final del torneig(74-60 contra Puerto Rico) i va acabar entre els 10 millors del torneig en tirs de tres i pilotes recuperades. El nou aler de l’equip andorrà destaca pel seu dinamisme, llençament exterior i lectura del joc.

Román Martínez es va fer jugador a l’Universitat de New Mexico on va militar entre el 2006 i el 2010 acreditant 9 punts i 5 rebots per partit. A continuació va viure una curta etapa(una temporada) a Espanya, arribant a jugar 8 partits amb el Gran Canaria a la lliga ACB i tres a l’Eurocup però competint la major part del temps a LEB Or amb el CB La Palma, on va estar cedit. La darrera temporada ha jugat a la lliga mexicana, amb el Soles de Mexicali oferint un gran rendiment, fet que li ha obert les portes de l’equip nacional amb el que disputarà aquest estiu el campionat del món d’Espanya. El MoraBanc tindrà, per tant, dos jugadors mundialistes ja que Georgios Bogris disputarà el torneig amb Grècia.

Román Martínez tot i haver passat tota la seva vida als Estats Units tenia uns antecedents familiars que el connectaven amb el bàsquet mexica ja que el seu avi Francisco “Kiko” Martínez va aconseguir la medalla de bronze als jocs olímpics de Berlin, l’any 1936. Aquest vincle el va portar a nacionalitzar-se i a convertir-se en un dels jugadors importants de l’equip nacional mexicà.

Pel director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, es tracta “d’un jugador complet, amb un gran joc sense pilota, será important en la nostra concepció del joc”.