El nou MoraBanc serà intens o no serà

El nou MoraBanc serà intens o no serà 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Primer partit, primer trofeu i primera victòria del MoraBanc Andorra aquesta nit a Encamp davant del Baxi Manresa en un duel clàssic de pretemporada. Els homes d’Ibon Navarro han derrotat per 80-68 un equip manresà dur de pelar i que ha mostrat fermesa en bona part dels 40 minuts. Els tricolors, durs de cames com era d’esperar després de força entrenaments els darrers dies, han començat a dibuixar les línies mestres del que pretenen per la temporada que tot just comença. La nombrosa parròquia que ha omplert el complex esportiu d’Encamp ha pogut veure un equip molt actiu en les línies de passada i molt intens en tot els esforços. El nou MoraBanc arriscarà en defensa i ho podrà fer perquè sembla que les eleccions de Francesc Solana en la confecció de l’equip donaran la profunditat suficient a la banqueta per mantenir sempre un ritme molt alt. S’han vist imprecisions, com és normal, però els espectadors han marxat satisfets del pavelló perquè els hi han fet un spoiler del que vindrà que no els ha sabut gens greu.

A més el partit potser no ha proporcionat una nòmina molt generosa de jugades espectaculars (alguna hi ha hagut) però sí emoció i igualtat. El 38-38 del descans ha estat un resum perfecte del dos primers quarts. Els avantatges han estat sempre mínims. Els dos equips han sabut tota l’estona l’olor de la suor del rival perquè el tenien a la vora tota l’estona. I la segona part anava pel mateix camí tot i que les sensacions mostraven que el MoraBanc tombava mica en mica les coses cap els seus interessos. El Manresa seguia enganxat i contestant a cada estirada local però els 5 punts, 59-54, amb que ha acabat el tercer quart anunciava un petit canvi de tendència. El break, en termes tennístics, ha arribat en el darrer quart en què la intensitat tricolor ha semblat treure de punt els de Pedro Martínez i del 62-58 s’ha passat al 72-60 amb 5 minuts per jugar. D’aquí fins el final uns han administrat i els altres han caigut dempeus. Uns guanyen i els altres perden, el bàsquet va així, tot i que en pretemporada els entrenadors no es fixen gaire en el marcador. Bandja Sy ha estat el més valorat amb 16 (1º punts i 7 rebots) i dels nous ha estat el més destacat amb els detalls de Hannah i Musli (9 punts cada un) en un MoraBanc força coral.

La pretemporada continua i dijous vinent a Sant Julià de Vilatorta el rival serà el temible Barça 2019/20.