Exhibició de gana per començar i victòria contra el Betis

Exhibició de gana per començar i victòria contra el Betis 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Gran reacció final i primera victòria de la pretemporada pel Bc MoraBanc Andorra contra el Real Betis Energía Plus. El 71-77 final va arribar després d’un clàssic partit de pretemporada amb alts i baixos constants dels dos equips, conseqüència de la falta d’acoblament i de la càrrega de treball acumulada les darreres setmanes. El punt més positiu en l’anàlisi en clau tricolor és el punt rebel amb què l’equip es va resistir a perdre el partit completant una bona recta final amb David Walker (13 punts i 4 rebots) com a referència en els moments calents.

Ha estat jornada de debuts i en alguns casos de presentacions, com el de Walker, però el que no es pot negar és que la posada en escena d’Anteokounmpo no va decebre les moltes mirades que hi havia sobre ell. Va completar un alleyoop estratosfèric servit amb ma mestra per un Albicy que va deixar detalls molt interessants sobre la gran contribució que pot fer com a director de joc. El primer quart va acabar amb 18-18 i amb un protagonista inesperat, Filip Toncinic. El jugador croat, incorporat fins que arribi Shermadini, va acabar amb 9 punts la primera part i amb 13 i 6 rebots al final del partit. De la muntanya russa de parcials que va tenir el partit, l’únic que es va escapar va ser el primer quart que va acabar amb 18-18 i la sensació que les hostilitats no havien arrencat del tot.

El segon quart va ser per complet del MoraBanc Andorra. Millor defensa, ritme, una rotació que funcionava i una mica més d’encert van portar la diferència fins els 10 punts: 26-36. En bàsquet mai es pot dir que un partit està sota control però en pretemporada encara menys. Una petita reacció sevillana, que no sevillista que xerrem del Betis, va deixar les coses en 30-36. Les vibracions eren bones perquè els 11 jugadors utilitzats en el primer temps van aportar i van sumar (el darrer en aparèixer va ser Hugo Bartolomé i va mantenir el bon to general). Menció apart mereix la regularitat i presència en tot moment d’Stevic.

Però en el tercer quart les coses van canviar. El Betis va apujar línies, va jugar més dur i va començar a incomodar un MoraBanc Andorra en què molts jugadors s’anaven carregant de faltes (Wally, Jelinek i Albicy van ser eliminats per faltes. Mica en mica les coses van girar. De seguida el marcador es va posar 36-36. I en poc temps els andalusos ja havien capgirat guiats per un excel·lent Cherry i per Nachbar. El tercer quart va acabar amb 54-49 i amb els homes de Peñarroya buscant la solidesa exhibida en el primer temps.

El darrer quart no va ser senzill. El Betis es va posar 59-50 i el MoraBanc Andorra mirava de trobar un bon 5 en pista. I no era fácil per tenir molts jugadors carregats de faltes i ja tres eliminats. Però en els darrers 5 minuts, David Walker va ser capaç de revifar amb tres accions consecutives un atac que estava molt embussat. I a tot això ( muntanyes russes de pretemporada…) el Betis es va aturar en sec. En part també per la bona lectura defensiva andorrana. Nacho i David Navarro van sentenciar la victòria des del tir lliure. Demà diumenge a les 18h, sergon test en el circuit Movistar, també a Sant Julià de Vilatorta. El partit tindrà TV en directe per Andorra Televisió i el dial 213 de la fibra Andorra Telecom al canal Movsitar Deportes 1.