Final a una temporada inoblidable

Final a una temporada inoblidable 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El River Andorra MoraBanc acomiada la temporada amb derrota davant el Ford Burgos per 91 a 84. Un resultat que no taca ni per un instant la gran temporada feta per l’equip de Joan Peñarroya, amb una lliga regular impecable, només amb 5 derrotes i assolint el somni marcat des de bon principi, l’ascens a la Lliga Endesa desprès d’aconseguir el campionat de l’Adecco Or.

El River Andorra MoraBanc arribava a aquesta darrera cita de la temporada amb els deures fets, però amb ganes de seguir demostrant, fins al darrer moment l’equip que ha estat durant tota la temporada i que finalment li ha permès sumar el campionat, la victòria a Burgos era també, el darrer gran objectiu d’un equip que no coneix el fet de jugar sense objectius.

El primer quart, mostra de dos equips que estan fets per competir i lluitar per l’ascens. Un ja l’ha aconseguit, afortunadament el River MoraBanc és que ho ha aconseguit, i el Ford Burgos, que amb el play-off assegurat lluitarà per la segona plaça d’ascens. Molta qualitat sobre la pista i molta igualtat en els primers 10 minuts on les distàncies cap a un costat o cap a un altre eren mínimes. Així van passar els minuts, amb igualtat al marcador i un primer quart que finalitzava 18 a 20 per als de Peñarroya.

Segon quart, l’equip local empunyat per la seva afició sortia amb més intensitat, un fet que obligava a un temps mort ràpid de Joan Peñarroya per despertar als seus. Minut que va funcionar amb un 0 a 5 per als tricolors, mantinguts també per un excel•lent ritme anotador des de 6’75. EL marcador però, seguia amb una màxima igualtat fins als darrers minuts dels segon quart on el Burgos aprofitava un parell de jugades menys afortunades del River Andorra MoraBanc per escapar-se a l’electrònic. Uns darrers instants abans del descans que el Burgos aprofitava per situar la màxima de 9 punts. 46 a 37 i al vestidor per encarar els darrers 20 minuts de temporada.

Un tercer quart que s’iniciava amb un equip local seguint amb la dinàmica del segons deu minuts, tant que la màxima arribava als 12, 52 a 40. El partit però, no estava decidit, el River Andorra MoraBanc ha demostrat durant l’any que per molta diferència en contra i sigui quin sigui el rival no es rendeix mai. Poc a poc, amb un increment en la intensitat defensiva, i com una formiga punt a punt, aconseguia apropar-se a l’electrònic. Tant, que la diferència es reduïa a 2, 64 a 62.

Darrers 10 minuts, i tot per decidir. Arribaven els millors moments dels de Joan Peñarroya. Una sortida fulminant dels andorrans, amb un parcial de 0 a 10 liderat per Green i Blanch capgiraven el marcador i situaven la diferència favorable als visitants de més 8. 64 a 72. Temps per a Casadevall, superat per un joc ràpid i elèctric dels andorrans. Un minut que va tenir la seva reacció ja que tot seguit els locals tornaven un mateix parcial al seu favor per igualar l’electrònic a 72. Minuts finals i molt a dir en un partit que feia justícia del que s’esperava de dos equips amb aquest nivell. Intercanvi de jugades d’una i altra cistella, encert de gran nivell i un final de partit d’infart que cau al costat local, del Ford Burgos. 91 a 84.

El tècnic, Joan Peñarroya, explicava així el partit: “Un partit entretingut, partit en el que ha faltat alguna cosa de tensió entre els dos equips. Marxo content ja que desprès de la setmana que portem ,l’equip ha competit i ha donat la cara amb opcions de victòria fins al final. Allà en ha faltat encert. Volíem donar una bona imatge, volíem acabar guanyant però no ha pogut ser”.

“Crec que el basquet necessita que els equips que pugin, pugin i els que baixin, baixin. I no aquest any, sinó els altres. El nostre esport no es pot permetre aquests luxes. El que espero és que Andorra y el pròxim rival que pugi juguin a la màxima categoria”.

Últim partit de la temporada, amb derrota, en un camp on és possible caure, i on s’ha arribat sense res en joc, amb la feina feta. Un partit de nivell, d’un River Andorra MoraBanc que no dóna jornada per perduda. Li han de guanyar, i així ho ha fet el Burgos. A partir d’ara comencen uns play-off per a la resta d’equips, però el River Andorra MoraBanc marxa de vacances amb els deures fets i amb la intenció que el que s’ha aconseguit a la pista es pugui materialitzar als despatxos.

Una temporada que cal destacar l’entrega, la força d’un equip que es va proposar un repte i l’ha realitzat. Això sí, un repte que també ha aconseguit gràcies a l’afició, als seus socis i aficionats que ha donat suport des del primer dia, i que no han deixat mai sols. Un ascens que no és cosa d’un equip, ni d’un club, és cosa d’un binomi, d’un país.

Ford Burgos: Sàbat (9), Bas (0), Aguilar (4), Peña (20), Maresch (8), Xavier (17), Coppenrath (12), Olmos (8), Mejeris (13), Bartolomé (0)

Jugador més valorat Peña amb 29 punts

River Andorra Morabanc: Schreiner (2), Trias (15), López (9), Hampl (0), Sánchez (4), Martí (0), Navarro (2), Sánchez (7), Fernández (0), Green (25), Blanch (13), Zengotitabengoa (7)