Decisió unànime i lliga suspesa fins el 24 d’abril.

-La reunió ha estat per videoconferència perquè no podia ser d’una altra manera i tots els clubs hem decidit de manera unànime que la lliga queda suspesa temporalment fins el 24 d’abril. És una data que no surt a l’atzar perquè sembla que podrien entrar totes les jornades que queden, ja veurem si amb el mateix sistema de competició, i és una data que respecta també les indicacions del Govern espanyol i del nostre. Com no pot ser d’una altra manera.

En algun moment s’ha parlat de donar la temporada per acabada com sí han fet altres lligues europees?

-Més enllà que aquesta hipòtesi s’ha d’estudiar perquè pot acabar passant, la voluntat inequívoca de tots els clubs i de la directiva de l’ACB és que la lliga es pot reprendre i hi ha optimisme sobre que es pugui reprendre. Per tant aquest tema he de dir que no ens ha ocupat gaire estona de debat. S’ha de tenir contemplat aquest escenari per si s’arriba a donar però tothom està amb la idea que la lliga s’ha de reprendre i intentar acabar-la amb la màxima normalitat possible.

És una situació totalment insòlita.

-Evidentment és complex i anòmal tot el que està passant i la manera de gestionar aquesta situació perquè tot és tan incert i tens tan poques dades que es fa realment complicat tot. Però la nostra idea és fer-ho el millor possible perquè tots tenim la convicció que la lliga s’ha de poder reprendre, evidentment, amb condicions aconsellables per la salut pública. Insisteixo en què la idea de tothom avui és optimista respecte a poder acabar la competició i passar aquest tràngol de la millor manera possible. Estem en una situació excepcional que ens supera a tots i no conec a ningú que hagi viscut una situació així. Ens toca passar aquest mal moment de la millor manera possible, ser el més cívics que podem i seguir les recomanacions de les autoritats, no només com a dirigents esportius sobretot com a ciutadans.