Per primera vegada Andorra serà escenari de la Lliga catalana ACB. Els propers dimecres i dijous, la BMB es convertirá en la cruïlla per on passarà el bàsquet d’elit català. El torneig té tots els al·licients possibles. D’una banda el component històric d’acollir per primera vegada a Andorra aquesta competició, d’altra banda poder veure en acció per primera vegada a casa el MoraBanc Andorra 16/17 i en darrer terme, per l’equip andorrà, la possibilitat d’aconseguir guanyar el títol davant dels seus aficionats després que els dos darrers anys a la Seu i a Granollers es disputés la final i es perdés davant del Barça.

La competició arrencarà el dimecres a les 18h30 amb el Fc Barcelona Lassa-Divina Seguros Joventut com a primera semifinal. A les 20h45 es disputarà la segona entre el MoraBanc Andorra i l’ICL Manresa. La gran final es jugarà a les 21h de dijous. Les entrades estan a la venda a www.bca.ad i costen 10 euros per jornada o 15 el pack de les dues. Els abonats del MoraBanc Andorra les poden comprar a meitat de preu a les oficines del club.

Des de fa dècades els clubs andorrans competim a Catalunya. En molts esports. I n’estem molt agraïts. En el nostre cas des dels anys 70. Per tant, acollir la Lliga Catalana ACB per primera vegada és una fita històrica” ha manifestat el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs en la roda de premsa de presentació, i ho ha completat afegint “per l’esport andorrà tenir un àmbit competitiu més ampli es va convertir aviat en una necessitat i l’ajuda i complicitat mostrada sempre pels nostres amics catalans ho ha fet possible. És per aquest motiu que acollir la Lliga Catalana a Andorra és un triple orgull. Primer per ser seu d’un torneig tan important en el nostre pavelló. Segon perquè sempre ens alegra rebre les aficions dels altres equips a casa nostra i tercer, amb tot el respecte, perquè volem intentar guanyar aquest títol davant de la nostra gent. Els dos darrers anys ja hem estat a prop de fer-ho”.

El dirigent ha explicat també que “la venda d’entrades funciona a molt bon ritme, però no és un partit de lliga Endesa i és de pagament pels abonats. Dimecres veurem com ha anat”.

El MoraBanc Andorra està tenint una gran trajectòria les darreres temporades a la lliga ACB i és un projecte esportiu que està creixent i per nosaltres és una gran notícia per nosaltres fer la lliga catalana a Andorra” ha manifestat el president de la Federació Catalana Joan Fa.

A la presentació d’avui han assistit el Cònsol Menor, Marc Pons, el president de l’ICL Manresa, Jaume Arnau, el director esportiu de l’Fc Barcelona Lassa, Rodrigo de la Fuente i el del Divina Seguros Joventut de Badalona, Jordi Martí.