La pròxima, amb foc real

La pròxima, amb foc real 600 395 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La pretemporada es va tancar amb un sabor dolç de boca. La victòria per 90-62 contra el Retabet Gipuzkoa a Tàrrega dibuixa un panorama esperançador a una setmana vista del debut oficial a casa de diumenge vinent (19h) contra el Dominion Bilbao basket. De la mateixa manera que guanyar amb tanta claredat deixa un bon sabor de boca també es pot interpretar que el partit contra el Gipuzkoa no és del tot fiable com a referència perquè els bascos, que la temporada passada van ser un mal de queixals, van treure la bandera blanca massa ràpid. Això en competició oficial seria impensable.
La millor notícia de l’amistós, a banda de l’absència de lesions, va ser comprovar com el repartiment de responsabilitats fluia amb tota naturalitat. Clark i Schreiner van arrencar imperials, Mr. Jones va aixecar exclamacions d’admiració en el primer quart i les diferències de seguida ja es van deixar veure, 20-10. Ponsarnau, que és fill de Tàrrega i va rebre un homenatge abans de començar, no trobava la manera d’aturar la producció andorrana, en atac i en defensa. Però és que el problema que va tenir el Gipuzkoa és que els jugadors que sortien de la banqueta( Sada, Bogdanovic, Beto, Shermadini…) oferien prestacions iguals o millors que els que havien començat. I el partit va explotar. 54-29 al descans pel MoraBancAndorra.
Es podia pronosticar que hi hauria un cert relaxament en el segon temps. Però res de res. L’equip de Peñarroya seguia mossegant i tenint criteri i a la festa s’anaven sumant jugadors que havien estat en segon pla fins el moment com Stonanovski. Pel Gipuzkoa era un voler i no poder i a l’entorn dels 30 punts de diferència el partit va anar avançant fins el 90-62 final.
Shawn Jones amb 17 punts va ser escollit MVP del partit.
“Estic content per com ha anat el partit, hem defensat bé i ens hem passat bé la pilota. Tot i que el més important és que tots estem bé de salut per començar diumenge vinent la lliga a casa” manifestava Joan Peñarroya després del partit.
Diumenge vinent a les 19h, a la BMB, ja anirà de debó. Comença la Lliga Endesa.