L’Assemblea General Ordinària de l’ACB admet al MoraBanc Andorra que ja és a ple dret equip de la Lliga Endesa

L’Assemblea General Ordinària de l’ACB admet al MoraBanc Andorra que ja és a ple dret equip de la Lliga Endesa 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona l’Assemblea General Ordinària de l’ACB. Allà, entre els punts de l’ordre hi havia l’admissió a tràmit del MoraBanc Andorra com a nou equip ACB. Finalment s’ha aprovat aquest punt, i el club passa a formar part dels equips que competiran a la Lliga Endesa la temporada 2014 – 2015.

Tot i que des de mitjans del passat mes de juny, el MoraBanc Andorra havia fet efectiu tots els requisits demanats per la millor lliga d’Europa, el darrer pas no s’ha produït fins avui amb l’Assemblea Ordinària. Una excel•lent notícia que reafirma al MoraBanc Andorra com a nou equip ACB. A l’acte hi ha assistit el president, Gorka Aixàs, i el director general, Francesc Solana.

A més, durant aquesta assemblea també s’ha aprovat el calendari de la nova temporada. Una campanya que comptarà amb 17 equips desprès de la no inscripció del Bilbao Bàsquet. La lliga regular s’iniciarà el proper 4/5 d’Octubre i finalitzarà el 24 de maig. A nivell de Play-Off pel títol, aquests es disputaran del 28 de maig al 28 de juny. Al marge de la Lliga Endesa, també hi ha hagut l’aprovació de les dates de la Supercopa Endesa, el 26 i 27 de setembre a Vitoria-Gasteiz, i per últim, la Copa del Rei, tindrà lloc del 19 al 22 de Febrer a Las Palmas de Gran Canaria.

L’Assemblea també ha proposat la modificació de normes de competició. S’introdueixen els següents canvis:

Capítol 1: Participació en les competicions
• Article 2: La denominació oficial de l’equip incorporarà el nom de la ciutat o zona geogràfica o bé un nom vinculat de forma històrica al club.
Capítol 2: Jugadors
• Article 14. La inscripció dels jugadors en les competicions es realitzarà de conformitat amb l’acord d’elegibilitat aconseguit per l’ACB, FEB i ABP el 19 de juliol de 2011, dins el marc dels criteris establerts en la resolució de 16 de juliol de 2014 de la Presidència del CSD.
Capítol 3: Dels partits
• Article 13: A partir d’aquesta temporada, els dorsals dels jugadors podran portar la numeració del 00 al 99. Més, es podrà substituir el cognom del jugador a la part posterior de la samarreta per una denominació amb la qual el jugador sigui més conegut que pel mateix cognom en aquest cas la decisió correspondrà a l’ACB.

L’Assemblea General ha aprovat també les noves normes de competició, que es concreten en els següents:
Noves senyals dels àrbitres.
– Temps mort de televisió. Es senyalitzarà per l’àrbitre amb els braços estesos amb els punys tancats.
– Nombre de jugador. L’àrbitre senyalitzarà l’acció primer amb el revers de la mà, mostrant el nombre que marca la desena, i després, amb els palmells oberts de les dues mans, mostrarà el nombre que marcarà les unitats.
– Faltes / falta d’acció de tir. Es senyalitza amb un braç amb el puny tancat indicant després el nombre de tirs lliures.
– Faltes / manca d’acció de no tir. Braç amb el puny tancat indicant després del sòl.

Instant Replay
S’amplia la seva aplicació, adaptant-se a la normativa FIBA, en les situacions revisables:
– Quan el rellotge de partit mostra 2:00 minuts o menys en el quart període i en cada període extra:
1. Si es va convertir un llançament de camp abans que sonarà el senyal del rellotge de tir, indicant el final de possessió.
2. Si es va convertir un llançament a cistella abans que es sancionés qualsevol falta.
3. Per identificar el jugador que va provocar el fora de banda.
– En qualsevol moment del partit:
1. Si un llançament de camp convertit és de 2 o 3 punts.
2. Després d’una fallada en el rellotge de partit o en el rellotge de llançament a cistella, quant de temps ha de corregir en el rellotge o rellotges.
3. Per identificar el llançador de tirs lliures correcte.
4. Per identificar la implicació de membres d’equip i acompanyants durant un enfrontament.

Els darrers punts de l’Assemblea han estat econòmics, on s’ha aprovat el tancament pressupostari i les previsions de pressupost del 2014 – 2015.

Comunicació MoraBanc Andorra

Foto: Paloma Canosa (Comunicació ACB)

Close Cart
Back to top