DN

Pas de gegant a Murcia

Pas de gegant a Murcia 850 500 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El BC MoraBanc ha aconseguit aquest diumenge alguna cosa més que una victòria. Ha aconseguit un pas de gegant cap al gran objectiu de la temporada, romandre un any més a la millor lliga d’Europa, la Lliga Endesa. Un partit vibrant on s’ha vist guanyat, però també s’ha vist perdut, el MoraBanc Andorra s’imposa al UCAM Murcia a domicili per 73 a 77. Una victòria que deixa als de Joan Peñarroya amb un coixí important i a un pas de la permanència. Un pas de gegant a Murcia.

Era important començar bé un partit que podia ser clau en les aspiracions del MoraBanc Andorra. Així va ser, una sortida gens relaxada davant un equip que acostuma a sorprendre els seus rivals amb una posada en escena fulminant. El MoraBanc Andorra no es va deixar sorprendre i sabedor del que hi ha en lloc aquesta recta final de lliga, era ell qui sorprenia al rival. Veient cistella fàcil i ficat en defensa.

Un primer i segon quart que van anar pel mateix camí. Un equip de Joan Peñarroya que mantenia el ritme i el domini del matx. Un equip que escollia bé els seus moments i que es desconcentrava poc davant els intents de l’equip local i davant els crits d’una afició calent com la del Palacio de los deportes de Murcia. El primer quart finalitzava amb una petita avantatge visitant, 15 a 21. Un resultat molt similar al del segon quart i que permetia mantenir la diferència al descans per al MoraBanc Andorra per 34 a 43.

Tercer quart, dos parts, un Andorra que sortia disposat a mantenir el ritme dels primers dos quarts, i als cinc minuts, un Andorra que després d’un temps mort és va transformar en la seva pitjor versió,  la que es veia superat per un rival esperonat per la seva gent i per capgirar una situació que se’ls hi havia posat molt difícil.  5 minuts per oblidar que van capgirar el marcador al final del tercer quart, 58 a 55.

El partit s’havia posat molt complicat, més que pel joc local, per la dinàmica de l’UCAM i pels ànims del púbic que ho havien vist perdut  i ara ho veien guanyat. Moments complicats on es va veure a un MoraBanc Andorra seriós, que tornava a entrar al partit i que no volia deixar-se portar per una inèrcia derrotista. Volia capgirar de nou el marcador. La diferència local va arribar al 8 punts, 70 a 62, moment on els de Joan Peñarroya van treure del més profund del seu joc les ganes, l’entrega i la qualitat que calia per encarar els segons final amb opcions. Tan va ser així que un triple espectacular de Bogdanovic, amb una acció posterior de rebot i anotació de Jawai certificaven el que ja era una realitat, una nova victòria, la tercera fora de casa del MoraBanc Andorra. 73 a 77. Victòria i pas de gegant en una recta final de temporada que s’hagués vist de diferent manera sense aquesta partit sumat en el caseller de victòries.

11 victòries a la classificació i la zona de descens que es veu una mica més lluny però encara no està res decidit. Això mateix s’encarregava de recordar el tècnic, Joan Peñarroya al finalitzar el partit: “Victòria molt important, anem a gaudir d’aquest moment. La setmana hagués estat diferent si haguéssim perdut, però hem guanyat. Ara bé, l’objectiu encara no està aconseguit i haurem de continuar treballant”.

El pròxim repte, un rival directe. El Baloncesto Sevilla arriba a la BMB desprès d’una victòria. Per tant, us necessitarem a tots, dissabte dia 2 de Maig, a les 21h, per lluitar cap a una nova victòria i qui sap, deixar sentenciat el premi que tots desitgem.