Preparant Vitòria, un repte majúscul

Preparant Vitòria, un repte majúscul 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Diumenge visita a Baskònia (com tots els partits TV en directe a Movistar +). A les 20h, un horari poc habitual. Les dues temporades anteriors, les visites a Vitòria s’han saldat amb derrota sent especialment dolorosa la darrera ja que en cas d’haver obtingut una victòria, l’equip andorrà s’hagués classificat per la Copa del Rei. Però el conjunt basc de Velimir Perasovic, a posteriori equip de Final 4 d’Eurolliga, no va donar opció i el somni de la Copa es va esvair. Després es va veure que el somni es va endur de la mà bona part de l’alegria competitiva que fins aquell moment havia mostrat el grup.

La situació amb la que arriba l’equip al repte majúscul de diumenge és excel·lent. Dues victòries en els dos partits disputats fins ara i transmetent un llenguatge basquetbolístic que està cridat a enganxar i molt els aficionats de la Bombonera. Un joc intens, ràpid i atrevit que promet grans alegries. Les dues victòries aconseguides fins ara mantenen la relació amb el bon joc de l’equip, sobretot a les segones parts, el que indica que s’ha començat amb molt bona forma la temporada.

Els números no enganyen. 97 punts anotats el primer partit contra Herbalife Gran Canària i 92 el segon contra Divina Seguros Joventut de Badalona. Més de 90 punts per partit que traduïts en idioma BMB volen dir que barrejats amb victòria han significat hambuguesa gratis per tot el pavelló. Joc ofensiu, gens especulatiu. Ës cert que en determinats trams l’equip pot cometre errors de precipitació però fins ara han quedat llargament compensats per les fases de joc vibrant que s’han donat. En particular, remuntar-li 18 punts de diferència el campió de la Súpercopa a la segona part no passa cada dia i va portar prop d’embogir els espectadors.

A títol individual, fa goig veure el pivot Oliver Stevic (SScccchhhtttt…) com a segon jugador més ben valorat de les primers jornades amb 24 o a David Jelinek com a segon millor anotador amb 19.5. Al Clubbers de Movistar +, i incorporant Andrew Albicy parlaven ahir del nou Big Three de la lliga. Que duri.

El Baskònia de Sito Alonso va perdre a la pròrroga diumenge passat a la pista del Barça mostrant tota la grapa i ambició que el va fer ser admirat la temporada passada. La plantilla, com la nostra, ha viscut una profunda transformació però s’ha reconstruït per mantenir el nivell competitiu dels darrers 12 mesos.

Guanyar a Vitòria per seguir imbatuts. Molt, molt difícil. Però impossible segur que no.

Close Cart
Back to top