Els americans son molt de posar paraules de moda. Momentum és la que utilitzarem avui. Al MoraBanc Andorra aquesta setmana li arriba un dels Momentums de la temporada amb la disputa dels playoffs del’Eurocup. I és que per un club que fa una década transitava pel bàsquet amateur veure’s aquesta setmana traient el cap entre l’elit europea encara fa fregar-se una mica els ulls però és així. I el comportament dels d’Ibon Navarroen el Top16 no fa pensar ni molt menys que l’equip pensi que la feina ja haacabat. Els tricolors juguen demà a les 20h30 (Tv per RTVA) a la pista del’Asvel Villeurbanne francès, l’equip de Toni Parker i una de les sensacions del’actual Eurocup capaç d’arrabassar-li el primer lloc del seu grup al Top16 a una superpotència com Lokomotiv Kuban. Els francesos tenen el factor pista alseu favor com a primers de grup i, per tant, son els favorits de l’eliminatòria però el MoraBanc ha estat fins ara un visitant perillós i demà voldrà recuperaraquest factor pista. Els d’Ibon Navarro viatjaran sense David Walker que demà  es farà proves per conèixer l’abast de la seva lesió a l’espatlla dreta.

L’Asvel Villeurbanne és un equip ple de talent tècnic i físic amb bons jugadors en totes les posicions. Bilan, Slaughter o Kalnietis son tres dels noms propis però es tracta habitualment d’un bloc que compta amb molts jugadors que poden fer mal i de maneres molt diferents. Per tant, la manera de complicar el seu joc i fer que estiguin incòmodes serà clau. Un altredels elements importants serà igualar el nivell físic que és d’Eurolliga i queremet a les batalles ja viscudes contra Unics Kazan o Zenit Sant Petersburg.

Vagi com vagi demà, la setmana (el momentum) és apassionant pel MoraBanc Andorra amb un segon partit de playoff Eurocup divendres al vespre a les 20h45 en una BMB que fins ara ha estat imbatuda a Europa

Avui en la prèvia han comparegut Ibon Navarro i Andrew Albicy.

Ibon Navarro

“Juguem contra un equip amb molt bo que està preparant-se per jugar l’Eurolliga la temporada vinent i que té molts jugadors importants i un gran nivell físic i un estil de joc molt complicat”.

“Aquests playoffs son un repte molt important pel club i pel país”.

Aconseguir una victòria seria molt important pernosaltres perquè després a casa nostra som un equip amb molta energia peròsabem que és molt difícil perquè juguem contra un gran equip que, a més, té un gran ambient a casa seva”.

“Asvel està cridat a jugar semifinals o final de l’Eurocup però pensem que estem preparats per aconseguir aquesta victòria tot i la dificultat i lluitarem per fer-ho”.

Andrew Albicy

“Demà visitem un rival molt difícil que va primer de la lliga francesa i que ha acabat primer del seu grup al Top16  a l’Eurocup, per tant hem d’esperar un partit molt dur”.

“No em sorprèn gens el que està fent Asvel perquè té mol tbons jugadors, que saben el que han de fer en cada moment i que conformen un equip molt sòlid”.