18ª jornada. Primera de la segona volta. Nova ocasió de jugar davant de l’afició. Rival de competició europea, amb molta solera i una gran plantilla. El partit té tots els ingredients per ser una altra gran nit de bàsquet a la BMB. Però el duel de demà a les 21h contra el CAI Saragossa porta impresa a sobre una càrrega d’interès suplementari, és el primer després de no haver-se classificat per la Copa tot i tenir-ho molt a prop. I veure com l’equip ha encaixat el que, evidentment, va ser un disgust encara afegeix més elements per convertir el matx en apassionant. En el partit de la primera volta al Príncipe Felipe, el MoraBanc Andorra va guanyar per 7 punts de diferència tot i arribar en una situació complexa amb 1 victòria i 4 derrotes. Des d’aleshores en els aragonesos, que porten tres victòries menys que el MoraBanc, han canviat bastantes coses. Entre elles l’entrenador. Joaquín Ruiz Lorente va ser substituit per Andreu Casadevall, un vell conegut amb el que el club ha tingut batalles importants quan era el tècnic del Burgos a LEB or. En contrapartida, des d’aleshores, el MoraBanc Andorra pot dir que a Saragossa van canviar les coses a millor.

Avui Joan Peñarroya ha seguit defensant la seva filosofia del partit a partit com l’única que pot portar a bon port la nau tricolor “jo no ho relaciono amb el Cholismo i tot això que es comenta ara, quan jo jugava ja parlàvem d’anar partit a partit i si ho deixem de fer ens fotrem una hòstia com un piano”. Així de gràfic i ocurrent estava avui el tècnic en la seva compareixença habitual en la prèvia del partit “hem de continuar mirant endavant, la decepció hi va ser a Vitòria però l’hem superada” ha acceptat el tècnic, que ha afegit “teniem moltes ganes d’anar a la copa però si vam estar a prop de fer-ho va ser a conseqüència de fer bé les coses i pensar només en el següent partit i ara toca Saragossa”.

Sobre el rival, Peñarroya té clar que els darrers resultats enganyen “Saragossa està fent les coses millor del que indiquen els seus resultats” i ha explicat per què  “el partit és complicat, el CAI ha perdut els darrers partits però està competint bé”. Per l’entrenador del MoraBanc Andorra la derrota de Vitòria no té perquè comportar peatge anímic “no crec que estem afectats per quedar fora de la Copa, hem d’intentar seguir fent bé les coses.”

Absolutament en línia amb el seu entrenador ha comparegut avui David Navarro que ha admès que hagués estat molt bé anar a la copa `”a tothom li agrada estar el més amunt possible però queda molt i cal pensar només en Saragossa”. I una idea que han compartit entrenador i jugador. La segona volta que tot just comença ha de destacar per la consistència de l’equip a casa. “nosaltres, l’equip, hem d’aconseguir que el Poliesportiu sigui un camp difícil, calent, que apreti” manifestava Peñarroya , mentre que Navarro assegurava “per nosaltres l’objectiu, sobretot a casa, és intentar guanyar tots els partits”.

El partit de demà contra el CAI Saragossa és el d’UNICEF i tota la recaptació será a benefici de l’ONG.