Sense abandonar el partit a partit que tant bons resultats ha donat però sent conscients del que s’estan jugant. Gestionar aquesta batalla d’universos contrastats serà un dels elements importants pel MoraBanc Andorra aquest diumenge. Això i el Laboral Kutxa evidentment, que ahir es va desfer per 81-71 del CSKA de Moscou al Buesa Arena.

El cert és que les possibilitats de classificar-se per la Copa hi són i són tangibles al 100%. Si els homes de Joan Peñarroya guanyen diumenge (12h30-TV al 279 de la Fibra d’Andorra Telecom i Ràdio a RNA) a Vitòria, no es pot afirmar que el tema estarà fet però és molt `probable perquè els presumibles rivals, Dominion Bilbao i Montakit Fuenlabrada, haurien de guanyar els seus partits de pallissa. En el cas dels vascos de més de 20 punts de diferència a casa el Rio Natura Monbús Obradoiro i en el del Fuenlabrada per 30 punts a la pista del CAI Saragossa. Per ser més precisos, si guanya el MoraBanc Andorra, Bilbao ha de guanyar de 20 punts més la diferència aconseguida pels tricolors. També és cert que els adversaris del MoraBanc Andorra poden pensar que guanyant estaran prop de l’objectiu perquè guanyar a la pista del Laboral Kutxa sembla una missió complicadíssima. Jornada apassionant que l’equip andorrà s’ha guanyat el dret a disputar després d’una trajectòria excel·lent fins ara en la que registra 8 victòries i 8 derrotes sent 7è ara mateix.

El MoraBanc arriba sense lesionats a aquesta cruïlla de camins de diumenge. Per l’internacional portuguès Beto “classificar-nos per la Copa ens fa molta il·lusió a tots però el que nosaltres busquem és guanyar partits i anem o no a la Copa és el que intentarem seguir fent”. Beto ha estat el jugador que ha comparegut en roda de premsa, sobre el partit de diumenge ha explicat que “serà molt complicat contra un equip d’Eurolliga que a més és molt fort a casa” i ha donat una de les claus tàctiques en què està incidint l’equip aquesta setmana “per guanyar haurem de ser especialment forts defensant u contra u”.

Joan Peñarroya ha usat una petita dosi d’ironia per referir-se al rival de diumenge “només ens enfrontem a un equip que ahir va guanyar de 10 un equip anomenat CSKA de Moscou”, ja més seriosament ha afirmat que “juguem contra un equip de màxima dificultat que a més està en un gran moment”. El tècnic del MoraBanc Andorra té clar que “per guanyar diumenge hem de fer un partit rodó i durant els 40 minuts”.

En això ha fet incís el tècnic, si no es manté un tò molt alt tot el partit, el rival no ho perdonarà “hem de tenir equilibri, si desconnectem 3 o 4 minuts no tindrem temps de recuperar”. Sobre les virtuts de l’equip de Perasovic, n’hi ha una que ha volgut destacar especialment “Baskònia és mortal si juga a camp obert amb jugadors de nivell NBA”. Els nervis, la passió i el desig per l’objectiu de la Copa formen part del matx i el converteixen en diferent respecte d’altres, “no podem tenir ni excés ni manca de desig però ens posem pressió, volem guanyar”.

Peñarroya no amaga que trobar-se davant d’aquest desafiament és molt bonic “és molt bó pel club i pel país poder classificar-nos per la Copa”.