El Bc MoraBanc Andorra visita aquest diumenge 18h (Tv al 279 Andorra Telecom i ràdio en directe a RNA) un Retabet Gipuzkoa molt necessitat. Els bascos són cuers amb només 4 victòries i, a dia d’avui, amb bona part de les paperetes per baixar a LEB or. A diferència d’altres temporades, el fet que estigui més o menys clar que l’Ourense pujarà segur, afegeix encara més dramatisme a aquesta darrera plaça. Tot i això, i amb 9 jornades per davant encara, pels homes de Porfi Fisac guanyar el MoraBanc Andorra és la darrera oportunitat d’enganxar-se a la il·lusió de la salvació. Per això el partit, tot i la diferència de 7 victòries entre els dos equips, es presenta molt complicat, per la desesperació dels locals que molts cops en situacions d’aquest estil acaba sent un combustible imparable. L’equip andorrà no ha tingut una bona setmana i no només per la difícil digestió de la derrota contra Fuenlabrada, el problema son les malalties de diversos jugadors. Vojdan Stojanovski està passant una forta grip i avui no s’ha entrenat amb els seus companys i és seriós dubte per viatjar demà a Donosti. El mateix passa amb Sergi Pino, amb una forta grip estomacal. Daniel Clark ha passat pel mateix que Pino i sembla estar una mica millor, de fet ha participat de l’entrenament d’aquest tarda.

“Vaig tenir vòmits ahir per culpa d’un virus estomacal i estic una mica fluix però espero arribar bé al diumenge” explicava Daniel, Clark que ha comparegut en roda de premsa. “Gipuzkoa és un partit difícil i que significa molt per nosaltres” exposava Clark sobre el duel de diumenge.

Joan Peñarroya s’ha mostrat contrariat pel seguit de problemes virics de l’equip “Vojdan i Pino és molt possible que no puguin viatjar i Clark ja veurem, és una setmana de processos virics”. Sobre el rival, el tècnic del MoraBanc Andorra ha deixat clar que “està en una situació crítica i això no saps mai si pot ser millor o pitjor per nosaltres, el que està clar és que té jugadors experts que ja han superat situacions d’aquest estil”.  Per Peñarroya el rival de diumenge és “un equip de bons jugadors que estan tenint una mala temporada i segur que tenen marcat en el calendari que han de guanyar el partit de diumenge perquè sinó sí que estarien en greus dificultats”.

“Som els primers que ens sap greu perdre partits com el del Fuenlabrada però perquè sentim que ens falta molt poc per guanyar-los, estem en una situació de lluitar per tot i això ens ha d’esperonar a seguir fins el final, aquest és l’objectiu” ha exposat el tècnic, que ha continuat afirmant que “tots volem guanyar i fer-ho el millor possible però hem de donar un plus, i aquesta mica ens donaria la possibilitat d’estar en una situació millor que la que estem”

En el partit disputat a la primera volta a la BMB, el MoraBanc Andorra va derrotar el Retabet Gipuzkoa per 88-70.