130 dies després…Torna la Bombonera. I ho fa pletòrica de ganes de veure l’equip en competició oficial. Els estius es fan molt llargs i el retrobament dels aficionats amb l’equip a casa es produirà quan ja queda molt lluny el 20 de maig, el dia en què es va jugar el darrer partit a casa de la temporada passada contra Breogán. La pretemporada ha anat bé i ha generat la dosi d’il·lusió apropiada per arrencar amb molta il·lusió. Però no es pot negar que el partit de la segona jornada de la Lliga Endesa de demà a les 18h contra Montakit Fuenlabrada arriba quan no hauran passat ni 48 hores del debut a la pista del València Basket ahir a la nit. I el debut no va anar com s’havia somiat. De fet, per moments, va ser un malson pel domini aclaparador dels taronges. Un partit com el d’ahir, en què la realitat està tant lluny del que s’ha preparat, pot tenir efectes positius si l’equip troba la tecla per usar aquesta ràbia en favor propi. I aquesta és la feina que té per endavant en les pròximes hores Ibon Navarro i el seu cos tècnic, aconseguir que la derrota d’ahir no deixi seqüeles i sí, en canvi, energia per reaccionar. El que no es pot negar és que, tal i com està fet el calendari, el partit de demà encara que sigui molt d’hora té pes. Fuenlabrada arriba al matx després d’haver perdut a casa amb el Burgos en el primer partit i d’haver sucumbit amb molta  claredat amb el Madrid a les semifinals de la Súpercopa.

“Espero que el que ha passat avui serveixi per tenir un esperit diferent demà” manifestava Ibon Navarro ahir després del matx. Moussa deia que “tot passa per treballar i reaccionar demà” i Jelínek anava en una línia similar “aquest partit ja l’hem jugat i tenim la sort de tenir un altre aviat per fer millor les coses”.

“El nostre objectiu és millorar molt el que vam fer ahir tant en atac com en defensa” ha afirmat l’entrenador ajudant David Eudal en roda de premsa prèvia, que ha volgut remarcar que “la nostra idea és ser un equip que defensi fort i que mantingui un to físic alt en pista perquè el rival no se senti a gust i ahir això no es va veure a la pista”. Eudal ha subratllat que “aquesta és la identitat de l’equip i volem que es vegi sempre i que comenci des de demà i per aconseguir-ho haurem de corregir les errades que vam cometre ahir”. Eudal ha manifestat també que “el factor Bombonera ens ha fet guanyar molts partits i volem comptar amb ell aquesta temporada”.

“No estem gens satisfets del partit que vam fer ahir però la sort que tenim és que en 24 hores juguem i podem intentar fer el bàsquet que sabem fer” ha exposat Nacho Llovet, que ha afegit que “tenim molta gent nova a la lliga i potser la pretemporada ha anat massa bé i tot i semblava que tot era massa fàcil i ahir ens trobem amb un equip d’Eurolliga que si tu no estàs bé et passa per sobre”.

Si no apareix cap inconvenient en les pròxima hores, Ibon Navarro podrà comptar amb tots els seus jugadors pel partit de demà.