Jugar amb una ferida oberta no és el que recomanarien precisament els metges i és evident que el MoraBanc Andorra jugarà demà a les17h en partit de la jornada 24 de la Lliga Endesa contra Herbalife Gran Canària a la BMB sense haver començat ni a cicatritzar encara l’eliminació europea de divendres a la nit. De fet, és que no haver cicatritzat és absolutament normal perquè els dos partits estan separats per 42 hores de diferència. Per tant els homes d’Ibon Navarro hauran de treure forces d’on sigui perquè el partit que jugaran demà és autènticament transcendent en la lluita pel playoff, o dit d’una altra manera en la lluita per tornar a jugar l’Eurocup. L’equip andorrà s’ha de refer,passar pàgina, canviar el xip i trobar l’equilibri entre responsabilitat i desimboltura necessària per obtenir la victòria. I aquesta tasca titànica i segurament polièdrica, el cos tècnic l’han de treballar i encaminar però depèn molt dels jugadors, de com cadascun sigui capaç de reciclar les fortes emocions d’ahir i posar-les a disposició immediatament pel següent repte.

En aquest cas la gran novetat de l’equip és Landing Sanè,que arriba en forma “estic al 100%, vaig jugar partit de lliga divendres de la setmana passada per tant puc dir que estic preparat per competir”. El pivot francés, incorporat aquesta setmana, ha atès avui els mitjans de comunicació en la prèvia del partit. “Després de tot el que va passar la temporada passada haver pogut tornar és una cosa molt bona per mi” ha afirmat el jugador francès,afegint que “m’he trobat un grup unit i estic segur que podrem fer grans coses”.Sobre l’impacte de l’eliminació europea, Sanè ha afirmat que “quedar eliminat sempre és dur i  més si ets capaç d’arribar tant lluny però som tots professionals i hem de ser capaços de passar pàgina i enfocar-nos al 100% en la lliga ACB”.

Per la part del MoraBanc Andorra la prèvia del partit passa pels factors enumerats i tots estan força clars. La fàtiga física i mental per l’exigència del playoff d’Eurocup i el debut de Sanè com a possible catalitzador positiu per l’equip. La part del rival és la que concedeix molt atractiu al partit, i alhora el complica. Herbalife Gran Canària suma només 8victòries fins ara a la lliga i ha arribat a flirtejar amb els llocs de descens aquesta temporada en un peatge clar per haver hagut de jugar una Eurolliga que és tant bonica com segurament cruel si no tens arsenal per aguantar ben dret en les dues competicions. Però aquest és l’històric de la temporada, el present no diu precisament això. Pedro Martínez entrena l’equip des de fa dues setmanes i l’hi ha girat la cara completament desprès que els mesos de Víctor Garcia no aconseguíssin remuntar el mal inici de competició de Salva Maldonado. Per tant els canaris passen ja pel tercer entrenador d’una temporada, no es pot negar,convulsa. Però, i això els converteix en molt perillosos, arriben en el millor moment fins ara. Havent guanyat a casa del Tenerife i havent clavat una pallissa de 30punts a l’¡Olimpiakos a l’Eurolliga. Pel camí també hi ha hagut una derrota de30 al Palau Blaugrana en un partit en el que, directament, va semblar que es reservaven per compromisos més importants. Els canaris tenen un autèntic equipàs amb jugadors en totes les posicions i d’una gran força física. Prou que ho poden explicar els d’Ibon Navarro que a la primera volta van perdre de 24 al Gran Canària Arena.

 És el primer partit en molts dies, mesos, en què elsjugadors després tindran 5 dies seguits per preparar el següent compromís.