Si defenses millor, ataques millor. Com totes les màximes de propòsit absolut, i més les que fan referència a l’esport, té defensors i detractors però s’ha de reconéixer que en el cas del MoraBanc Andorra d’aquesta temporada acostuma a ser poc discutible que la cosa acostuma a anar per aquí. Quan els d’Ibon Navarro son durs i defensen amb intensitat la resta del joc de l’equip acostuma a fluir com una conseqüència. I això va passar ahir contra Casademont Saragossa i això s’espera que passi demà a les 18h30 contra el Real Madrid en partit de la J4 de la fase final de la Lliga Endesa que s’està jugant a València. Repetir un partit com el d’ahir no sembla un somni gaire raonable perquè el rival és el Madrid que porta dominant el bàsquet espanyol i europeu els darrers anys. Però en el libreto dels d’Ibon Navarro estarà, de ben segur, tornar a posar en pràctica les armes que identifiquen aquest MoraBanc Andorra 2019/20. I després caldrà veure fins on es pot arribar perquè sorprendre els blancs no és impossible però és molt difícil i més encara sense els dos pivots titulars de l’equip, Moussa i Musli. Eddy Tavares, que ja acostuma a ser més alt que els seus oponents, demà s’enfrontarà un equip sense cap jugador que s’apropi als 2.10. L’equip avui s’ha llevat més tard perquè entre una cosa i altra ahir es va acabar de sopar passada la una de la matinada i ho ha fet amb el somriure posterior a una victòria clara (i amb rècord de punts històric del club a ACB) però també amb les cames carregades, amb cops per aquí i per allà i amb les factures pròpies d’un torneig que ja va per la quarta jornada. I en molt pocs dies.

“Sempre és complicat sorprendre el Madrid però com se sol dir hem d’intentar fer el nostre millor partit i que ells no en tinguin un de bo ” afirma el tècnic ajudant David Eudal, que afegeix que “per la nostra part la victòria d’ahir a la nit i com la vam aconseguir ens dona un plus d’il·lusió per aquest partit contra el Madrid”. Eudal admet que “quan l’equip està més intens acaba atacant millor, esperem poder mantenir aquesta dinàmica sabent que contra el Madrid serà molt difícil perquè és un dels millors equips d’Europa”. El capità Guille Colom també ha comparegut avui per exposar que l’equip “ahir va estar més ficat des del primer moment i això sempre ajuda després a acabar tenint més encert”. Colom accepta que “sorprendre el Madrid és molt difícil però ho hem d’intentar i posar-los el partit el més difícil possible”. El capità de l’equip creu que “el que està fent Tunde té molt mèrit perquè fa tot just una setmana que està amb nosaltres, està fent molt bona feina i ahir va arribar a valorar 22 sent un recent arribat a l’ACB”.

El partit de demà serà especial perquè l’equip jugarà amb una samarreta única que vol homenatjar els pioners del club convertint el partit en un dels actes importants de l’arrencada de la temporada del 50 aniversari del club.