El Bc MoraBanc Andorra visita demà la pista del Baxi Manresa de Joan Peñarroya a les 19h15 (Tv al 213 de la fibra Andorra Telecom) en partit de la 31ª jornada de la Lliga Endesa. Els tricolors jugaran amb els bioritmes recuperats després de la victòria de diumenge passat contra Monbús Obradoiro i sent totalment conscients tant de la dificultat del partit com de les conseqüències que pot tenir una victòria o una derrota. La dificultat està clara i l’anàlisi es base en la grandíssima temporada dels manresans que estan amb 16 victòries i que saben que guanyar demà els posaría amb un peu als playoff. En el cas del MoraBanc la situació és diferent. Una derrota ja deixaria les opcions de playoff en molt improbables i una victòria,en canvi, el reenganxaria de ple. Per altra part, i posats a pintar el millor escenari, guanyar al Nou Congost s’hauria de produir per 6 o més punts de diferència per tenir l’average a favor ja que en la primera volta el marcador va ser 77-82 pels del Bages. Resumint, guanyar no resol res però permet seguir somiant (ara l’equip està a dues victòries del playoff) i una derrota significa dir pràcticament adéu a totes les opcions.

De tota manera els d’Ibon Navarro sembla que tenen ben interioritzat el missatge de gaudir del que queda de camí al màxim i veure fins on els porta la bona energia que senten ara mateix. El tècnic porta dies dient que l’equip treballa bé i el que calia era que “això es traduís en resultats” i hi ha confiança en què haver guanyat Obradoiro hagi tret un tap. No ho serà tant com quan va venir a Andorra, potser un dels moments més autèntics de la temporada, però a dia d’avui jugar contra Joan Peñarroya encara té un pes especial i més, amb tot el que hi ha en joc. Pels aficionats el partit també resulta particular perquè es tracta d’un partit transcendent però és que diumenge a les 19h30 visita la BMB el Barça en un dels moments sempre més esperats pels seguidors. Tot anirà molt seguit. Una afició que serà, un cop més nombrosa en un desplaçament de l’equip ja que s’espera que prop de 70 aficionats tricolors vagin al Nou Congost.

“El nostre objectiu des del començament de temporada era fer-ho bé a Europa i jugar els playoff, ara tenim 4 partits per endavant per intentar-ho i tot passa perquè guanyem demà” ha exposat Reggie Upshaw, que ha afegit que “sabem que jugarem en un gran ambient i contra un equip que juga dur com nosaltres i si volem guanyar haurem de donar el millor que tenim”. L’aler pivot nordamericà ha explicat també que “els 4 partits seguits que vam perdre es van escapar per pocs punts i per tant haurem de ser forts en defensa perquè no ens torni apassar”.

Ibon Navarro no ha amagat que “sabem qie tots els partits que queden son molt importants perquè estem a les darreres 4 jornades” i ha afegit “anem a Manresa amb molta il·lusió i el primer que haurem de fer si volem guanyar és igualar el seu nivell d’energia que sempre és molt alt, especialment a casa amb el suport de la seva gent”. El tècnic del MoraBanc Andorra admet que “si guanyem les opcions de playoff es podrien mantenir fins el final i si perdem ja seran gairebé impossibles”. Per Navarro “serà el primer cop que torni al Congost i podré veure gent que m’estimo molt però quan comenci el partit el que voldrem tots és guanyar”.