La visita a la pista de l’ICL Manresa d’aquest diumenge (19h TV a Movistar Plus i Ràdio en directe a RNA) és un moment important en la temporada del MoraBanc Andorra. “Està clar que hem de fer un pas endavant com a visitants perquè els mals moments que hem tingut en els dos partits que hem jugat fora ens han fet molt mal” explicava en roda de premsa avui Joan Peñarroya que no ha volgut excusar l’equip per la categoría dels adversaris visitats fins ara(Baskònia i València), “és cert que vam jugar contra equips que tenen molt talent però ICL Manresa tambçe té jugadors amb molt de talent i ja ens ho va mostrar a la lliga catalana en un partit que ens va fer mal”.

Stevic ja s’ha reincorporat a l’equip i el seu retorn és la gran notícia del cap de setmana després de més de 20 dies fora de les pistes. Tot i això, el seu concurs demà és dubtós perquè no es volen córrer riscos amb la seva lesió al bessó de la cama esquerra. La resta dels jugadors estan en bones condicions i el mantra de la setmana està en aconseguir rendir igual fora de casa que a la BMB. I és que les dues sortides que ha tingut l’equip fins ara han acabat en derrotes clares. És totalment cert que els adversaris han estat equips molt superiors com Baskònia o València però la sensació que van deixar els dos partits és que l’equip no va oferir el mateix rendiment que quan juga a casa.

L’adversari de demà, l’ICL Manresa, no és un conjunt de la zona noble de la lliga, de fet ara mateix és cuer, però el Nou Congost ha estat sempre una pista molt complicada i la necessitat de victòries dels d’Ibón Navarro pot multiplicar la seva perillositat. A banda d’això, en pretemporada hi havia un cert consens en què els manresans havien arrodonit una bona plantilla i una bona mostra va ser derrotar el MoraBanc Andorra en les semifinals de la Lliga Catalana.

“Juguem en una pista dificilíssima contra un equip que té molt bons jugadors i hem de saber transmetre aquesta dificultat als jugadors perquè hem d’esperar un partit molt complicat” manifesta Peñarroya. Pel tècnic del MoraBanc Andorra, que té la samarreta retirada al Nou Congost tornar sempre és especial “és el club que m’ho va donar quasi tot, visc a Manresa i el meu fill és jugador del club però durant dues hores ningú els voldrà guanyar més que jo” ha dit somrient. “Està clar que és un partit important per nosaltres però el nostre club, per la seva dimensió, no pot pensar que està obligat a guanyar en cap pista, no crec en això i a més penso que no és veritat” ha exposat el tècnic.

“Si volem posar-nos objectius com la Copa, està clar que aquests partits són molt importants perquè si aspires a fer coses grans has de guanyar aquests partits” ha dit David Navarro, que també és un jugador del planter manresà. “És cert que ells no arriben en la millor situació i haurem d’intentar aprofitar aquests mals moments o de nervis si els tenen”. “Hem de ser sòlids sobretot en defensa” ha subratllat l’escorta d’Esparreguera.