“Tant debò ens hi trobem sovint amb això però per si de cas demà tots hem de mirar de gaudir de l’oportunitat històrica pel club i pel país de jugar uns quarts de final Eurocup i encara gaudiríem més de poder classificar-nos per les semifinals”.+

Les paraules son d’Ibon Navarro i les ha dit avui en la roda de premsa prèvia del partit de demà a les 20h45 a la Bombonera contra Asvel Villeurbanne, el segon del playoff de quarts de final de l’Eurocup. I és que el partit de demà, es miri com es miri, és històric. Els tricolors, en la seva tercera participació europea han tret el cap entre els 8 millors de la competició i en el primer partit de la sèrie a l’Astroballe ja van demostrar que lluitaran fins el final per arribar el més lluny possible. I el partit de demà té exactament aquest condicionant de ruleta russa que el fa tant atractiu.O Victòria o s’ha acabat Europa, un trajecte preciós que des del mes d’octubre està fent que es parli del BC MoraBanc Andorra en els cercles més exclusius del bàsquet europeu. El 79-75 del primer partit deixa una quantitat enorme d’informació per estudiar. Els d’Ibon Navarro van fer moltes coses bé durant molts minuts iva anar d’un pel que no guanyessin. Fins i tot es pot dir que van tenir personalitat suficient per sobreviure als millors moments dels locals davant d’un públic embogit i arribar al darrer minut amb dues possessions per guanyar. Però al final, patint, l’Asvel va retenir la victòria i això els pot fer jugar molt alliberats de pressió demà, un factor que cal tenir en compta a l’hora de fer una anàlisi del partit.

Si no fos perquè hi ha molt en joc demà els aficionats podran gaudir d’un autèntic equipàs amb individualitats de gran categoria com Slaughter, Bilan o Kahudi, que va ser qui es va posar l’equip a l’esquena en el primer partit. Pel MoraBanc Andorra, que ha guanyat tots els partits que hajugat fins ara a casa a Europa, la mala notícia de la setmana és la baixa perdos mesos de David Walker, que segons Ibon Navarro estava cridat a ser clau enaquesta eliminatòria.

Sigui com sigui el partit de demà necessita la Bombonera de les grans ocasions. En quantitat i en qualitat. Aquest és un repte que s’ha de voler i molt perquè hi ha molts clubs que voldrien estar en aquesta posició i no poden.

Avui en la prèvia han comparegut Oliver Stevic i Ibon Navarro.

Oliver Stevic.

Hem treballat per aquest objectiu els darrers 5 o 6 mesos i per tant demà és un dia molt important per nosaltres. Sabem que serà molt difícil però vam fer moltes coses bones en el partit de Villeurbanne i també alguns errors en els que hem de millorar. Penso que aquí amb la nostra gent si fem béles coses podem tenir opcions de tornar a jugar a Villeurbanne dimecres vinent.

Haurem d’estar amb un nivell alt de concentració per superar els mals moments, que en tindrem segur durant el partit. Hem de jugar també amb l’energia molt alta per poder aconseguir la victòria.

Ibon Navarro

És una sèrie curta i hem d’anar partit a partit, no podem pensar en res més. Hem de millorar en els errors de concentració que vam tenir en el partit de dimarts. Hem d’estar tranquils i preparats per fer un bon partit.

 Hem de fer un esforç per estar al seu nivell físic que noés fàcil. Ells vindran aquí sabent que si guanyen es classifiquen i nosaltres tindrem una pressió diferent per tornar a traslladar la sèrie a Villeurbanne.Espero que aquesta pressió no ens afecti.

A casa hem fet grans partits a Eurocup i hem tingut una línia regular però en sèries curtes depens molts cops de detalls com els jugadors que poden aparèixer en un moment donat.