El MoraBanc Andorra es juga demà a l’Astroballe de Villeurbanne el seu futur europeu. Els tricolors juguen el tercer partit del playoff de quarts de final contra l’Asvel (20h30 RTVA en directe) i ho fan amb  la moral reforçada després de dues victòries consecutives. L’eliminatòria està 1-1amb un 79-75 en el primer partit pels francesos i amb un 98-79 en el segon pels tricolors a la Bombonera. Fins ara els números indiquen que els d’Ibon Navarro han estat superiors en el globals dels dos partits jugats fins ara i això vol dir que hi ha opcions sòlides de passar a les semifinals. Al mateix temps, la cultura basquetbolística està farcida de situacions similars en les que la informació prèvia compta ben poc perquè els partits decisius de playoff son petits ecosistemes en els que el joc compta, sense dubte, però no tant a vegades com la confiança, la sort o la capacitat per rendir al màxim sota pressió. I és en aquests factors que també incidirà i molt la preparació del partit per part del cos tècnic donat que els dos equips es coneixen bé i no son probables les sorpreses majúscules. El talent o inspiració de determinats i determinants jugadors solen ser protagonistes d’aquest tipus de pàrtits. El MoraBanc l’haurà d’afrontar sense Stevic ni Walker, els dos lesionats de la darrera setmana, dues baixes molt importants per un grup que ja comença aportar molts partits a les cames aquesta temporada.

La prèvia per aquest històric partit ha estat per John Shurna i Ibon Navarro.

John Shurna

“Intentarem donar-ho tot aquest dimecres en un partit que segur que no será fácil perquè cal esperar un partit molt dur i molt físic però esperem estar preparats per aconseguir la classificació per les semifinals i poder tornar a jugar partits europeus a casa aquesta temporada”.

“Els dos darrers partits han estat importants perquè hem defensat la nostra pista i això ens dona confiança”.

“Formem un gran grup humà i hem treballat dur per arribar fins aquí, sabem que és important. Tenim molt bona química i he manat agafant consistència, és en el que més hem milorat i é son hem de seguir fent-ho jugant al 100%”.

Ibon Navarro

“Espero un partit molt físic i atlètic i igualat. Similar al primer de la sèrie i espero que siguem capaços de competir en aquestes circumstàncies. Asvel no ha demostrat ser millor que nosaltres,. ni pitjor tampoc per això espero un partit molt igualat”.

“En aquests partits sovint apareixen situacions fora d’scouting per part de jugadors amb talent”.

“Estem a 5 partits de guanyar un títol molt important. Sabem que és molt difícil però lluitarem per fer-ho”.