Partidàs amb majúscules diumenge a les 12h30 a la BMB. El MoraBanc Andorra rep el Laboral Kutxa, un dels 4 millors equips de l’Eurollliga com confirma la seva classificació per la Final 4 que es disputa la setmana vinent a Berlin. Els darrers 7 triomfs del Laboral Kutxa espanten una mica perquè els ha aconseguit passant sempre de 100 punts. Aturar els homes de Perasovic es presenta com un repte apassionant pels tricolors.

Pels de Peñarroya representa una molt bona oportunitat d’obtenir una victòria de prestigi una setmana després d’haver segellat la permanència a la Lliga Endesa. Víctor Sada continua sent baixa i a la convocatòria tornen a entrar els joves Waly Niang i Hugo Bartolomé.

“El més perillós del Laboral Kutxa és quan juguen a camp obert, sense dubte que quan ho fan són del millor d’Europa” exposava Joan Peñarroya en roda de premsa prèvia que acceptava que “la setmana passada vam jugar amb la pressió de tornar a guanyar després d’un moment complicat”.

Sobre les virtuts del Laboral Kutxa, Peñarroya ha explicat que “no em voldria centrar només en el joc d’Adams i James, o Bourousis,  tot i que s’ha de reconèixer que quan estan encertats son jugadors gairebé indefensables i sobretot molt difícils de preveure en un scouting”. El tècnic del MoraBanc Andorra ha confirmat que “Sada no jugarà perquè no ha fet cap sessió amb els companys aquesta setmana” i ha revelat que “portem unes setmanes que estem amb millor dinàmica”.

Luka Bogdanovic també ha comparegut en roda de premsa prèvia i s’ha mostrat en línia amb el seu entrenador “és veritat que Laboral Kutxa està fent un bàsquet increíble amb James, Adams, Bouroussis o Hanga com a referents però hem d’aconseguir tenir opcions en el partit fins el final i mantenir les nostres possibilitats obertes”. Bogdanovic ha acceptat que “el fet de no tenir cap objectiu clar ens treu pressió i el que hem de fer és jugar al màxim i intentar fer-nos forts en el nostre pavelló”. L’aler pivot serbi “haurem d’estar al 100 % de les nostres possibilitats per poder guanyar-los i aprofitar qualsevol moment en què ells afluixin en la seva concentració”.

La temporada passada el MoraBanc Andorra va obtenir la victòria per 87-85 en el duel contra el Laboral Kutxa en un matx que es va resoldre gràcies a un buzzer beater de David Navarro. L’equip serà més tricolor que mai diumenge perquè jugarà amb la samarreta tricolor retro que es va fer pel dia de les Llegendes. La culpa és dels seguidors, que l’han triat en una enquesta realitzada al twitter. L’elecció va rebre el suport de la majoria absoluta dels participants.