(89-72) Derrota justa davant d’un gran Tenerife

(89-72) Derrota justa davant d’un gran Tenerife 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota clara aquesta nit a la pista de l’Iberostar Tenerife. I no precisament per la diferencia, 89-72. Derrota clara perquè ha estat justa. Els locals, guiats per la força d’obtenir la classificació per la Copa, han estat millors en tot. Més intensos quan ha tocat i sobretot, molt encertats des del perímetre en els moments en què el seu domini podia estar en discussió. No en va els homes de Vidorreta han anotat 17 triples, alguns d’ells d’extrema dificultat en particular en el cas d’un Devin White (20 punts) que ha estat il·luminat per estones. Al davant el MoraBanc Andorra segueix sense trobar la màgia amb la que juga a la Bombonera però avui ha tingut bons detalls que queden enfosquits per la gran actuació local. Shermadini amb 14 i Burjanadze i Albicy amb 12 punts han estat els més clarividents de cara a cistella però sempre a remolc de la inspiració canària. A manca de bones notícies al Santiago Martín de Tenerife, l’alegria de la nit ha arribat de la mà del Betits, que ha guanyat el Retabet Bilbao per 82-85 en un resultat que pot ser decisiu en les aspiracions de Copa tricolors.

Sobre el matx, el resum queda recollit en la sinopsi. Impotència dels homes de Peñarroya per frenar el joc rodó que posaven els canaris en pista. En la llista de retrets potser es pot anotar no haver començat el primer quart al mateix nivell d’intensitat, fet que ha propiciat que els locals s’inspiressin aviat. El primer quart ha acabat 28-19 tot i els excel·lents números en l’arrencada de Shermadini. En l’inici del segon període la defensa tricolor s’ha ajustat més sobre les múltiples amenaces que li arribaven i ha semblat que el partit es tancava. Però simultàniament a la millora defensiva ha arribat un col·lapse considerable en atac. El Tenerife ha olorat la sang i ha fet un forat que ha sabut administrar la resta del matx. Al descans l’electrònic s’aturava en els 10 punts, 44-34.

En el tercer quart ha arribat el miratge que més mal ha fet el MoraBanc Andorra. Amb dos triples de sortida, de Jelinek i Walker, les coses s’han ajustat fins un il·lusionant 44-40. Vista la capacitat de reacció andorrana en aquesta lliga, tot era possible. Però els minuts següents han estat un recital local. Entrava tot. Molts cops després de possessions llargues o després de rebots ofensius. I a cada sotregada, tot li costava més els homes de Joan Peñarroya. El tercer quart ja mostrava un Tourmalet i mig per escalar davant d’una afició embogida que ja ensumava la Copa, una fita histórica per ells. El 69-50 deixava les coses clares.

Shermadini ha estat sota control el segon temps i només l’orgull de Burjanadze i algun rampell d’Albicy feien una mica de sang. El gen competitiu del MoraBanc l’ha impedit rendir-se i fruit d’això al final han estat 17 els punts de diferència. Els locals, desfermats, haguessin volgut molts més.

El dia 8 el MoraBanc visita la pista més difícil de la lliga,la del Reial Madrid. Una ocasió immillorable per fer el millor partit possible i inquietar el campió de lliga, que porta un any sencer sense perdre a la seva pista en la competició domèstica.