Desconnexió, parcial i primera derrota

Desconnexió, parcial i primera derrota 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La història de la pretemporada 2017/18 explicarà que el MoraBanc Andorra va perdre la imbatibilitat en una nit fresqueta a Monzón davant d’un excel·lent Iberostar Tenerife per 75-60. Però el que és segur, i s’evidencia cada estiu en els partits de preparació, és que les anàlisis que es fan de tots i cadascun dels detalls es perden en l’enormitat de la temporada i acaben quedant com anècdotes. Si de cas el partit d’avui ha servit per donar la benvinguda al gegant polonès Przemek Karnowski i per comprovar que pot ajudar molt a l’equip. De fet l’exjugador de Gonzaga ha acabat amb 14 punts i 16 de valoració, ha estat el que més ha tingut de l’equip. A banda d’això, el partit resulta valuós perquè ofereix molta informació sobre aspectes del joc que no han estat a gran nivell i que resultaran definitius perquè l’equip pugui aconseguir els seus objectius.

De fet, el partit s’ha perdut i això és indiscutible però el comportament de l’equip (tot i les baixes de Beqa, Stevic i Shurna, a banda de Blazic) ha estat més que correcte durant 34 minuts. Però hi ha hagut 6 en què les coses s’han decantat de manera clara pels canaris. Tant clara com un parcial de 21-0. Del 46-50 amb que s’encarva el tram final del tercer quart s’ha passat al 67-50 que assenyalava el marcador faltant 4 minuts i mig pel final del matx. Si un espectador ha sortit a fumar i ha tornat s’haurà hagut de fregar els ulls. En aquest tram de partit el Tenerife ha estat especialment intens i viu i els tricolors s’han desenfocat, primer una mica i després ja del tot. Almenys els darrers 4 minuts han servit per recuperar sensacions de cara al pàrtit de diumenge contra València Basket. Un altre test valuós de pretemporada.

Que el partit ha estat molt igualat excepte aquest tram fatal de 6 minuts ho demostra que la primera part ha acabat 29-29 i el tercer quart 50-50. Més profund i amb més recursos, segurament l’Iberostar Tenerife ha jugat amb aquest factor per desequilibrar del tot el matx. A banda de la feina de Karnowski cal destacar els 14 punts de David Jelinek i els 7 rebots de Moussa Diagné.