(104-103) Retorn de Santiago amb derrota però no derrotats

(104-103) Retorn de Santiago amb derrota però no derrotats 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Perdre és perdre i no cal donar-li massa més tombs. És l’oposat a guanyar. I el Morabanc Andorra no va ser l’equip guanyador ahir al Multiusos Fontes de Sar de Santiago de Compostela. El guanyador, per 104-103 a la pròrroga, va ser el Rio Natura Monbús Obradoiro. Però hi ha derrotes que sense modificar la seva conclusió resulten excel·lents mecanismes per explicar les virtuts d’un equip. Ahir l’equip que entrena Joan Peñarroya va mostrar un ventall ampli de qualitats que el fan mereixedor d’elogis exactes als que acumularaa si hagués obtingut la victòria. Determinació, capacitat de lluita, fè indestructible i molta personalitat va posar un MoraBasnc Andorra que en la darrera jugada, amb 104-103 a l’electrònic, amb un Gio Shermadini, que havia estat imperial amb 29 punts i 34 de valoració, no va encertar amb un ganxo dels seus prop de cistella. I cap a casa, amb una derrota sota el braç, però mai derrotats o vençuts.

El partit va començar bé pels interessos andorrans. Shermadini molt preset i Vojdan (que va fer 24 punts) anunciant que tenia un bon dia. A la finalització dels primers 10 minuts, la intensitat local i el canell trencat des del triple deixaven les coses en 21-23. El segon període va ser completament local. Els jugadors de Montxo Fernández van posar més carn a la graella i van desbordar l’equip andorrà. Al descans el marcador era 46-37. Les sensacions no eren bones, però la trajectòria tricolor les darreres setmanes feia pensar que encara quedava molt per dir.

El tercer quart va mostrar que el MoraBanc havia sortit més endollat. Però a cada bona acció, els gallecs contestaven amb una d’igual o millor. Amb Waczinsky, al final 30 punts i 6 triples, mantenia el seu equip sempre per davant amb diferències pròximes als 10 punts. El festival del polonès va fer témer que es pogués produir una esquerda grossa en el marcador. Però a cada estirada local, els homes de Peñarroya oferien com a resposta una rèplica d’altura. El final del tercer quart deixava tot en l’aire: 73-65.

El darrer quart havia de deparar grans emocions. Davant d’un públic embogit, que va ajudar els seus com sempre, la situació de sortida no va semblar millorar pels interessos andorrans. Un altre cop la línia de tres era l’arma que feia que els avantatges oscilessin entre els 8 i els 11 punts. Fins els darrers 4 minuts i mig. En aquest moment i liderat per un Sada que estava a tot arreu, el MoraBanc Andorra va col·lapsar l’atac local amb una zona. I els tirs van començar a no entrar. I van arribar els nervis. I Shermadini encara es va agegantar més. I en la recta final del matx, el marcador assenyalava un 82-86 pels de Peñarroya. Però una darrera reacció dels de Montxo des del triple va portar el partit a la pròrroga.  88-88 després de 40 minuts vibrants.

El temps extra va ser un intercanvi de cops. I després de fer-se mal mutuament, la victòria es va quedar a Santiago. El tir de Gio no va voler entrar i va privar el MoraBanc Andorra d’una victòria de prestigi i d’endur-se un d’aquells partits que si guanyes recordes durant anys i si perds has de mirar d’oblidar el més aviat possible.

Diumenge vinent visita la BMB, el líder invicte de la competició. El formidable València Basket. El repte de fer encaixar la primera derrota els taronja encara concedeix més atractiu al matx.