(61-74) El pas endavant venia de darrere, victòria important a Manresa.

(61-74) El pas endavant venia de darrere, victòria important a Manresa. 2448 1836 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Com una roca. Dur. Ferm. Sòlid. Fins i tot no massa expressiu, però si terriblement concentrat en tot, particularment en defensa. Així va estar ahir el Bc MoraBanc Andorra a Manresa, aconseguint una victòria molt valuosa per 61-74 davant un ICL que no passa per un bon moment i que no va tenir prou arsenal per contestar la solvència i consistència tricolor. El triomf,a més, va arribar amb el segell que li agrada a Peñarroya, amb una preponderància total del col.lectiu per sobre de les individualitats. “Hem fet un pas endavant en la nostra defensa respecte els darrers partit” va manifestar en sala de premsa Joan Peñarroya i és que en el balanç del matx compten i molt les incomoditats que van trobar els locals per atacar durant tot el partit.

Tot i acabar amb certa comoditat, el MoraBanc ha començat el partit negat de cara a cistella. El 5-9 inicial ha estat un miratge perquè l’ICL ho ha capgirat ràpid i el quart ha acabat 16-11. L’embú en atac era rellevant però l’equip mostrava una ferotgitat al darrere que feia pensar que les coses canviarien quant arribés l’encert.

I així va ser. Sada, explosiu en aquesta tram, va liderar l’equip en l’arrencada del segon quart acompanyat d’un Luka Bogdanovic que va escalfar el canell anotant els primers dels 5 triples que va clavar al Nou Congost. I aviat van anar caient els avantatges. El 20-27 va ser el primer dels significatius. El Manresa no trobava la manera d’atacar i el MoraBanc anava repartint el protagonisme en atac amb naturalitat. Analitzant el matx quart a quart, en aquest segon període és on es va fonamentar la victòria perquè el parcial va ser concloent: 11-27.

El 27-38 amb què se n’anaven els dos equips al descans explicava clarament que el partit no estava per grans estilismes. Molta metal·lúrgia.

L’esperança pels manresans es centrava en fer una gran sortida de vestidors. I la va fer un 10-2 de sortida feia que el matx tornés a començar. I en aquest moment ha aparegut Stojanovski amb 6 punts consecutius per callar un Nou Congost que, com sempre, registrava un gran ambient. Estar prop de capgirar la dinàmica i no aconseguir-ho va passar factura l’ICL. El MoraBanc, amb els millors minuts de Snermadini, va aconseguir tancar el quart amb un 46-54 que deixava ben clar que no trontollaria.

El darrer quart va ser un voler i no poder per part local. Una trompada permanent amb la gran defensa dels tricolors. I mica en mica la victòria es va anar construint sobre la base d’una gran obra col·lectiva. La millor mostra d’aquesta coralitat és que 5 jugadors van acabar per sobre dels 10 punts de valoració. El millor en aquest sentit va ser Vojdan Stojanovski que va valorar 16 amb 12 punts, 4 rebots i 4 assistències. Shermadini i Jones van valorar 13 i Luka i Sada 11. El partit va acabar amb crits de Força Andorra per part dels prop de 100 seguidors andorrans que s’havien desplaçat fins a Manresa i que es van acabar escoltant més que la sempre fidel afició local.

Dissabte vinent a les 21h el Montakit Fuenlabrada visita la BMB en un partit considerat La Festa dels Socis. Els abonats poden retirar dues entrades gratis per cada carnet a les oficines del club.