(72-55) Aquest MoraBanc és una roca

(72-55) Aquest MoraBanc és una roca 1680 1120 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Sòlid. Consistent. Una roca. Així és el MoraBanc Andorra postCovid i qui avui n’ha patit les conseqüències és el Coosur Betis que ha caigut a la Bombonera per 72-55 en un partit grisot i no gaire lluit per l’espectador però en el que ha tornat a quedar clar, igual que en els darrers compromisos, que qui vulgui guanyar a dia d’avui als tricolors haurà de fer un partit molt bó. No és senzill derrotar un equip que confia d’aquesta manera en les seves virtuts i que les va desplegant totes a partir d’una defensa tant efectiva com intensa. La victòria dels d’Ibon Navarro és la tercera consecutiva en lliga (si comptes Eurocup la quarta) i avui ha arribat sense el concurs d’un dels millors jugadors de la lliga fins ara, Tyson Pérez. L’aler pivot es va lesionar en un turmell dissabte, no ha pogut jugar i no sembla que sigui poca cosa per desgracia. Una nova prova, un nou obstacle que haurà de saltar un vestidor que ja està totalment acostumat. Aquest seguit de bons resultats col·loca l’equip, tot i les moltes històries i intrahistòries de la temporada fins ara, allà on volia, en disposició de tornar a se protagonista en totes les competicions. I això té un mèrit extraordinari perquè amb tots els problemes que hi ha hagut en la rifa per descarrilar el MoraBanc tenia la majoria de les paperetes.

Avui ha costat. Més potser del que diu el marcador. La victòria no ha estat còmoda. El rival, amb una llegenda com Joan Plaza debutant a la banqueta, ha plantejat un partit llarg i pesat i el MoraBanc, constant com sempre, ha sabut jugar-lo. Ha faltat encert en els primers 17 minuts de partit i no hi ha hagut fluïdesa, totalment cert. Però cada cop que el Coosur Betis volia treure rendiment del seu gran partit al darrere es trobava que les coses anaven molt igualades. Dit d’una altra manera, la sensació era que qui podria mantenir aquest ritme metal·lúrgic més estona era el MoraBanc. I aixi ha estat. El break, després de molt equilibri, s’ha fet a la recta final de la primera part, que ha acabat 36-28. L’inici del segon temps ha estat totalment tricolor i en aquest moment sí, a la capacitat de no deixar jugar el Betis s’ha afegit també més encert en atac i més velocitat i verticalitat. Aixo, amb més control del rebot, ha donat com a conseqüència un 55-35 en el tercer quart que ja ha estat una esquerda massa gran pels andalusos. Els visitants, i més amb Plaza a la banqueta, han anat fins el final i han pogut reduir l’avantatge fins els 10 punts en el darrer quart però el MoraBanc es pot dir que ha controlat bé la situació. El millor avui, en valoració, ha estat Tunde amb una contribució que descriu la devoció de l’equip: 16 de valoració amb 6 punts i 9 rebots. El jugador més efervescent avui, el que ha mostrat més talent en atac és Oriol Paulí amb 15 punts. Bones actuacions també de Bandja Sy amb 13 de valoració, de Palsson amb 11 i de Llovet amb 10. Senglin no ha estat el de dijous a Bilbao, i no passa res, però ha fet 12 punts i algunes de les cistelles més maques del partit.

La setmana que comença demà és frenètica en clau tricolor. Dimecres a casa el Lokomotiv Kuban Krasnodar, divendres a casa el Casademont Saragossa i diumenge a Donosti el GBC. Terrible però si l’equip segueix guanyant igual no tant…