(75-82) Victòria amb demostració de consistència a Madrid

(75-82) Victòria amb demostració de consistència a Madrid 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La cinquena ha arribat a Madrid. En una pista espectacular davant d’un rival històric. El Bc Morabanc Andorra s’ha instal·lat al llindar de la zona noble de la classificació de la lliga Endesa després de guanyar amb tot mereixement a la pista del Movistar Estudiantes per 75-82- La victòria s’explica per la nova exhibició de poder coral i responsable dels de Peñarroya i pel mal moment dels estudiantils que acumulen 9 derrotes per una sola victòria fins ara. Tot el contrari que l’equip andorrà que ha guanyat 4 dels darrers 5 partits i que fa un mes observava la classificació amb preocupació quan estava amb 1 triomf i 4 derrotes. La situació s’ha capgirat, ara el balanç és de 5-5, un context excel·lent per rebre amb ambició la visita del Reial Madrid diumenge vinent a la BMB.

Des dels primers minuts, el MoraBanc Andorra ha anunciat a l’Estu que el partit no li resultaria còmode. Shermadini ha dominat la pintura durant tot el partit, ha acabat amb 23 de valoració i 14 rebots, i els primers avantatges han portat la seva firma. Es tractava sempre de distàncies curtes. Com si tot just els dos equips es vigilessin sense intenció d’exposar encara tot el seu arsenal. Amb aquest estira i arronsa s’han conclòs els primers 10 minuts amb avantatge visitant per 18-19.

Flotava en l’ambient la sensació que el Movistar Estudiantes estava vulnerable i el que calia per part de l’equip andorrà era pujar l’aposta, augmentar l’exigència sobretot en defensa. I d’aquesta manera amb molts jugadors sumant (Mr. Jones, Navarro, Beto…) ja han aparegut les primeres diferències serioses, 24-32 per exemple. Al descans l’avantatge andorrà s’havia estabilitzat en 6, 33-39.

El tercer quart els estudiantils han mirat de provocar un gir dels esdeveniments però el seu motor estava massa gripat per descol·locar gaire la defensa responsable, solidària i intel·ligent dels homes de Joan Peñarroya. El marcador s’ha ajustat en un parell d’ocasions però sense arribar a capgirar-se en cap moment. El MoraBanc, amb cert punt de crueltat, permetia al rival fer la goma per tornar a executar una brusca arrencada quan calia.

I així s’ha arribat al darrer quart en el que l’equip andorrà ja amb l’ullal ben queixalat en els 10 punts deixava clar que no permetria una reacció local. De fet, en aquests minuts, si el MoraBanc hagués tingut més encert en alguns moments la victòria s’hagués resolt de manera molt més còmoda i vorejant els 20 punts. Tot i així, i a cop de triples de Beto i tirs lliures d’Stojanovski la recta final del partit ha transcorregut amb relativa calma. El 75-82 final fins i tot no acaba de ser un testimoni Fidel de la superioritat i la sensació de domini i control de la situación exhibida avui al Barclay Card Center. Els jugadors més destacats han estat Shermadini (12 punts, 14 reb, 23 de valoració), Víctor Sada (8 punts, 8 rebots, 5 asst.), Beto (15 punts, 5 triples i 17 de valoració) i David Navarro (13 punts i 17 de valoració).

Diumengea omplir la BMB per intentar fer tremolar el Reial Madrid, un repte extraordinari per un equip que està en un moment fantàstic.