(80-89) Un mal darrer quart condemna el MoraBanc contra el Fuenlabrada

(80-89) Un mal darrer quart condemna el MoraBanc contra el Fuenlabrada 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Apuntava a partidàs i ha estat. El que passa amb els partidassos és que si no els guanyes no alimenten res. I això ha passat. La victòria del Montakit Fuenlabrada a la BMB per 80-89 deixa un mal sabor de boca perquè en el darrer quart l’equip de Peñarroya ha estat molt desafortunat anotant només 9 punts i perdent 6 pilotes. Això afecta força l’anàlisi final d’un enfrontament que ha estat un bonic creuament d’espases durant 3 fantàstics quarts. Fins i tot es pot dir que en el salvatge combat que hi havia en pista, el MoraBanc oferia la sensació de ser capaç de poder fer-se amb el matx. Si la derrota es pot resumir en un nom propi és el de Jonathan Tabu, el base congolès amb passaport belga del Fuenlabrada ha anotat 34 punts amb 7 triples, 6 assistències i 34 de valoració. Una exhibició majúscula en la que s’ha recolzat el seu equip, rebel i contestatari sempre.

La primera part ha acabat 52-50 i ha estat un festival ofensiu. En part per perquè els atacs s’imposaven a les defenses, en part perquè hi havia encert i determinació per part dels dos equips. Tot i això la iniciativa sempre ha estat del MoraBanc. El 9-5 inicial en molt poc temps de joc transmetia que el partit prometia. Els homes de Peñarroya s’han arribat a posar 23-17 però sempre contestava Tabu, que ja havia començat la seva demostració. Bogdanovic( que ha acabat amb 17 punts i 19 de valoració) comandava les operacions. Els primers 10 minuts han acabat 30-27. Un avantatge local que s’ha mantingut durant el segon quart. La bona sortida dels andorrans, amb un bon Stojanovski i un excel·lent Jones ha fet estirar la diferència fins el 44-35. Però el Fuenla no estava groggy, ni molt menys. Tabu ha anat trobant socis en Urtasun i Paunic, còmplices de l’esperit irreductible dels madrilenys. Al descans, 52-50 amb el públic xalant de valent.

Les coses han canviat a la represa. Tot s’ha tornat molt més complicat. Els dos equips han semblat descodificar el motiu del festival de punts dels dos primers períodes. Però tot i canviar la dinàmica, el que no s’ha mogut ha estat el lideratge en el marcador. El MoraBanc s’ha adaptat a aquesta nova versió, més metal·lúrgica i ha conclòs el quart manant per 70-68. Com en els grans combats de la boxa clàssica, els dos púgils rebien i donaven cops però es mantenien dempeus.

I al final, qui ha mostrat tenir la mandíbula més fràgil ha estat l’equip andorrà. El Montakit Fuenlabrada ha pujat la defensa i ha trobat cistella amb molta més facilitat que el MoraBanc, que ha estat tres minuts seguits sense fer cistella. Urtasun ha posat el 75-76 a l’electrònic en el primer avantatge visitant des del primer quart. El matx ha estat en 75-78 dos minuts i mig. El retorn de Shermadinia (ha acabat amb 19 de valoració) no ha estat solució. I al final, Tabu ha seguit sent el gurú de l’èxit dels seus companys. El 80-89 final amb un triple sobre el clàxon no explica el que ha estat el matx però sí concedeix el Fuenlabrada l’etiqueta de just vencedor per haver fet més en els moments claus.

El MoraBanc Andorra visita diumenge vinent la pista del Retabet Gipuzkoa, el darrer classificat de la Lliga Endesa.