(83-80) El MoraBanc encaixa a Gipuzkoa una derrota que fa mal

(83-80) El MoraBanc encaixa a Gipuzkoa una derrota que fa mal 2448 1836 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota dolorosa ahir a Donostia. El Retabet Gipuzkoa, el cuer de la competició, es va desfer del MoraBanc Andorra en un altre final ajustat que se li escapa als de Joan Peñarroya. La derrota és dura perquè tal com va dir l’entrenador després del matx “és un partit que s’assembla molt als que se’ns ha estat escapant el darrer mes i mig”. Les sensacions pel MoraBanc Andorra no son bones i això, apel·lant al discurs de Peñarroya a la sala de premsa , sembla tant o més important que la mala dinàmica de resultats.

La primera part va ser una muntanya russa. La posada en escena dels andorrans va ser bona. A l’empara d’una bona defensa, els avantatges van anar sorgint mica en mica gràcies a l’encert en el triple de Bogdanovic i Beto. El primer avantatge va ser 2-7 i davant la incomoditat local la diferència es va ampliar a un 16-26 que ha obligat a Porfi Fisac a aturar la dinàmica. El primer quart va acabar 19-24.

El segon període va girar com un mitjó. Inexplicablement els equips s’han intercanviat els papers. La bona defensa tricolor es va tornar pura mantega i els tiradors locals van afinar la punteria sobtadament. I en un tres i no res, el domini va canviar de mans. El marcador es va arribar a situar 39-30. El MoraBanc no trobava resposta i el Gipuzkoa, en aquest sentit aquest tram de partit ha estat clau, va començar a creure que era possible guanyar. Tot i això i mica en mica  les coses es van acabar ajustant abans del descans. Els dos conjunts se’n van anar als vestidors amb les espases enlairades, 46-44.

La represa, i va ser així fins el final, va marcar una tònica d’equilibri. En atac, l’equip no acabava de tenir fluidesa però almenys al darrere, les coses havien millorat. El quart va acabar 15-19 pels andorrans. 61-63 gràcies a una gran cistella final de David Navarro. Shawn Jones estava ferm en atac i Holt aportava també algun bo detall.

I amb sensacions no del tot dolentes, però no del tot bones, s’entrava en el darrer quart.

Els primers minuts van registrar alternances en l’electrònic però amb predomini local. Fins que va aparèixer Stojanovski. L’escorta macedoni, que estava passant un fort procés gripal, es va  fer l’amo de la situació fins aconseguir capgirar les coses. I així es va entrar en el moment clau. Amb 72-75 a l’electrònic, el MoraBanc no va fer bàsquet en un parell d’ocasions i en contrapartida va rebre dos triples que van col.locar el 78-75. Després, batalla tàctica amb els tirs lliures com a protagonistes i al final victòria per un necessitat Retabet Gipuzkoa, que ara suma 5 triomfs per 11de l’equip andorrà.

Per part gipuscoana, l’ofensiva es va repartir en 5 jugadors. Vrkic (13), Urtasun (14), Llompart(12), Grimau (13) i Landry (11). Els millors tricolors van ser Luka Bogdanovic amb 15 punts i Stojanovski amb 13.

Diumenge vinent a la BMB, 12h30, el MoraBanc Andorra rep l’Ucam Múrcia.