(84-77) Victòria en un partit de básquet amb majúscules

(84-77) Victòria en un partit de básquet amb majúscules 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Partidàs dels que es recorden per sempre el que acabem de viure a la BMB. El MoraBanc Andorra va sumar la setena victòria de la temporada derrotant l’Herbalife Gran Canària per 84-77. La fermesa, la capacitat per resistir, la varietat de recursos i la sensació de molt bon equip és el que deixa un enfrontament de bàsquet amb majúscules. Uns quaranta minuts que opositen a ser els millors fins ara de la segona etapa ACB del bàsquet al Principat d’Andorra. A banda d’això, la conseqència és que l’equip es col·loca amb balanç positiu de victòries-derrotes (7-6) per primer cop en una temporada i mitja.

L’arrencada dels homes de Peñarroya ha estat fulgurant. El 14-3 que assenyalava l’electrònic era la traducció del que es veía a la pista. L’intensitat frenètica dels andorrans desballestava els d’Aito García Reneses. Però el Gran Canària havia vingut a competir i mica en mica la situació s’ha anat equilibrant fins arribar a la conclusió dels primers 10 minuts amb 19-17. Shermadini, que ha acabat amb 17 punts i 6 rebots, va ser qui va marcar la pauta dels primers minuts.

El segon període ha tornat a mostrar un MoraBanc Andorra sòlid i disposat a acceptar el repte físic que plantejaven els visitants en cada jugada. La tònica del matx era que les acceleracions eren locals i que sempre eren contestades pels visitants. Els avantatges tornaven a fregar els 20 punts, 33-24 però sempre eren efímers. I davant d’aquesta tossudesa canària, els homes de Peñarroya exhibien una admirable capacitat de resistència. Reformulant el joc, trobant nous jugadors i adaptant-se en cada moment al llístó que calia. Stojanovski, Navarro,Bogdanovic, Beto i compañía es responsablitzaven sempre quan calia. I més encara tenint en compte que Víctor Sada no ha jugat per estar encara recuperant-se de les seves molèsties a la cama dreta. Al descans el resultat era 37-32.

El tercer quart ha seguit amb el guió anterior. Com en les pel·lícules de Rocky, els dos púgils es colpejaven però es mantenien dempeus. A una nova embrenzida local ha respós l’Herbalife arribant a capgirar el marcador, 55-58. Però en aquests moments, i adequadament gestionat des de la banqueta, l’equip andorrà ha mostrat serenor i confiança per seguir fent les coses bé i recuperar aviat el lideratge en el marcador. El darrer quart ha estat una bogeria. El MoraBanc szempre ha anat per davant fins el 74-74 final. La victòria sempre ha estat més a prop del costat local davant d’un públic que ha apretat com mai.

Però el matx ha acabat en pròrroga. I en ella. Un altre cop ferm com un roc, l’equip andorrà ha deixat en 3 punts els d’Aito. Stojanovski, Shermadini i Navarro han estat els homes claus de l temps extra. La victòria, la 5ª en els darrers 7 partits, permet a l’equip andorrà seguir en la zona noble i tenir somnis fomamentats de jugar la Copa del Rei. Diumenge vinent es visita la complicada pista del Rio Natura Mombús Obradoiro i d’aquí a dues setmanes, diumenge 10 a les 19h30, vé el líder, el València Basket.