(85-82) I el líder també

(85-82) I el líder també 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

I el líder ha caigut. Està clar que hi ha un efecte Bombonera i que aquesta temporada serà inoblidable a casa. 12 victòries en els 13 partits disputats. Avui 85-82 contra un Iberostar Tenerife que tot i caure ha mostrat totes les virtuts per les quals encapçala la lliga arribant ja a la recta final. Per tant, la conclusió és diàfana, el MoraBanc Andorra és un gran equip i a casa és un dels rivals més temibles de la competició, a l’altura del que més. El triomf d’avui deixa una dada interessant si es navega una mica per l’estadística ja que els tricolors han acabat amb 104 punts de valoració pels 65 del rival. Una diferència que indica que la victòria ha estat justa i que es podia haver produït per un marge superior als 3 punts finals. El matx té moltes altres lectures, per exemple, Beqa Burjanadze ha acabat amb 21 de valoració però només ha fet 6 punts gràcies a la seva feina en el rebot i en defensa. A banda del georgià, avui David Navarro ha estat més que imperial amb 21 de valoració i assumint molta reponsablitat cada cop que ha tocat. L’escorta d’Esparreguera ha anotat 15 punts. 17 ha fet David Walker que ha estat el màxim anotador de l’equip. Shermadinil, que ha rebut l’MVP, ha acabat el partit amb 13 punts i 7 rebots. Andrew Albicy ha estat força actiu amb 3 assistències i Stevic ha estat fonamental en alguns trams amb 12 punts.

El primer quart ha anunciat que tocaria remar i molt. La circulació de pilota dels canaris era impecable i els ganivets tallaven Abromaitis, Doornekamp i White exhibien potencial. El primer parcial ha estat 14-23. Suor freda però al mateix temps confiança perquè a la BMB els partits són “molto longos” que deia un mite del madridisme recentment homenatjat. I així ha estat. Acceptant el reptem abaixant el cul, defensant i trobant jugadors en la rotació per anar assumint responsabilitats les coses s’han anat equilibrant en el segon quart on Stevic ha estat molt bé. Al descans, polzada a polzada, el MoraBanc Andorra ja li havia mostrat al Teneirfe que no s’arronsava i que per guanyar a Andorra cal fer un partidàs. 33-33.

El tercer quart ha estat clau. Els tricolors han anotat 29 punts portant el partit al seu terreny. Joc vibrant i alegre, el terreny on el Tenerife patina més. I la tendència ha girat. El 66-59 s’ha convertit en 66-62 en un parell de minuts. Els de Vidorreta exercien d’equip gran i treien l’orgull a passejar. Però a cada cop del rival, el MoraBanc replicava i s’ha arribat a la recta final amb 10 punts de marge. Faltant 3 minuts semblaven suficients. No contra un superequip com Iberostar Tenerife. Triple a triple, rebot ofensiu a rebot ofensiu els canaris han fet tot per remuntar però els tricolors no s’han deixat. Així de fàcil. Gestionant bé l’avantatge I estant força bé des del tir lliure, el triomf s’ha quedat a casa. Un cop més davant d’una Bombonera embogida amb els seus.

Diumenge vinent, en plena Setmana Santa, el MoraBanc Andorra juga a les 12h30 a la pista de l’Unicaja de Màlaga.