(87-86) Llavis, mel i al final llimona molt amarga

(87-86) Llavis, mel i al final llimona molt amarga 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Perdre sempre fa mal. Vingui com vingui perdre sempre deixa una cicatriu. Algunes son més grosses que altres. El final de partit d’avui a la pista de l’Unicaja de Màlaga, 87-86 pels locals és dels que en els minuts posteriors al matx fa molt mal. I és que un partit tant vibrant com el d’avui al Carpena té moltes anàlisis. Les del dolor venen de la impotència que han generat diverses decisions arbitrals que en la recta final han tingut molt color local (el MoraBanc és l’equip que rep més faltes de la lliga i avui el comptador final ha estat 27-17 per Unicaja). Però passar només pels àrbitres seria injust perquè els tricolors dominaven 40-48 al descans i han arribat a acumular un avantatge de 19 punts, 42-61, en l’inici del tercer quart. Els de Peñarroya no han trobar els mecanismes per refredar el partit en els moments en què, com era de preveure, un gran equip com Unicaja. De la ma d’un Salin espectacular que ha acabat amb 29 de valoració i 26 punts, el marcador s’ha anat ajustant i s’ha capgirat, precisament, coincidint amb un altre moment de protagonisme arbitral. Una antiesportiva a Iverson amb tècnica a Blazic i triple posterior de Salin ha canviat un 70-73 en 76-73. Des d’aquell moment i fins el final la iniciativa ha estat dels locals. Però el MoraBanc ha mostrat avui coratge i orgull per caure amb la cara ben alta. Guiats per un Albicy imperial (15 punts i 7 assistències per 21 de valoració) els de Peñarroya s’han arribat a posar 86-86 faltant 14 segons. Mc Callum ha anotat un dels dels dos lliures que ha tingut per una falta que els àrbitres han marcat Moussa. Amb un segon per jugar Jaime ho ha intentat però ha estat ben defensat. El màxim anotador andorrà ha estat Walker amb 17 punts.

Una anàlisi més ponderada del partit permet veure com un cop més els tricolors ha sabut competir i portar al límit un equip d’Eurolliga. I al darrere del disgust i d’un final que pot remoure una mica l’estomac descansen diversos arguments d’un pes incontestable. Els jugadors s’han disgustat per l’oportunitat perduda però segueixen estant classificats pel Playoff pel títol, per altra part i a aquesta hora (Herbalife Gran Canària juga demà) encara hi ha possibilitats d’acabar en totes les posicions del 5 al 8 si es guanya dijous vinent el València a casa. El partit serà a les 20h30 i ha de ser un comiat ben maco d’una lliga regular per recordar.