El MoraBanc Andorra va aconseguir ahir la quarta victòria de la temporada, superant a la BMB per 88-70 el Retabet Gipuzkoa. De manera solvent i superant amb consistència els mals moments que Joan Peñarroya va anunciar que hi hauria i que van aparèixer en el tercer quart. I el més rellevant de tot és que, plantant-se a la jornada 9 amb un balanç de 4 victòries i 5 derrotes, les sensacions que transmet l’equip són de tenir marge de millora encara.

El Retabet Gipuzkoa arribava al partit arrossegant 8 derrotes consecutives i la imatge que va oferir va tenir bastant a veure amb aquest context negatiu. Els bascos van mostrar orgull per lluitar fins el final però també molta tremolor, massa com per poder aspirar a derrotar un MoraBanc Andorra molt més sòlid que fa un mes. De fet l’equip andorrà ha guanyat tres dels darrers 4 partits.

Al partit li va costar arrencar. Era com si no acabés de trencar a suar apel·lant al símil del ciclisme. La superioritat del MoraBanc Andorra s’anava consolidant mica en mica gràcies a un gran Shermadini i a un molt bon Sada. El pivot georgià no va poder mantenir el nivell perquè les faltes el van condicionar.  Els primers 10 minuts van acabar 22-16 i amb la sensació que el MoraBanc podría marxar en el marcador en el moment en què creixes l’encert.

I així va ser. Daniel Clark, exuberant amb 21 punts i 22 de valoració, va començar a treure el cap i a mostrar que tenia un molt bon dia. I al descans la diferència ja era de 16 punts, 50-34. La comoditat amb la que s’encadenaven els esdeveniments es va acabar convertint en un enemic de l’equip de Joan Peñarroya. Les diferències es van estabilitzar a l’entorn dels 20 punts, fins i tot arribant a superar-los. Però no les acaballes del tercer període van deixar clar, un cop més, que l’equip andorrà no sap jugar a intercanviar cistelles. El Gipuzkoa, ja en el darrer quart, es va arribar a col·locar a només 6 punts, 64-58. La remor va durar poquet a la BMB. L’equip es va posar un cop més la granota de fer feina i després d’algunes bones defenses, Clark i Stojanovski van ser els responsables de segellar una victòria clara. La nota negativa del final del matx va ser el cop que va rebre Víctor Sada, per cert 22 de valoració, per part de David Doblas que potser frustrat per les 9 derrotes consecutives va tenir un detall lleig i perillós pel nas del base tricolor.

La propera cita pel MoraBanc Andorra a casa arribarà el dia 20 de desembre a les 13h contra el Reial Madrid. Abans, el cap de setmana vinent, els de Peñarroya visitaran l’Estudiantes.