(88-80) Sí, sí, sí el Top16 ja és aquí

(88-80) Sí, sí, sí el Top16 ja és aquí 2560 1921 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Quan el mes dejuny el sorteig de l’Eurocup va ubicar el MoraBanc Andorra en el que tothom vaqualificar de grup de la mort en la primera fase (sempre hi ha un grup de lamort) més d’un va témer que es podés repetir la història de la temporada passada en què els tricolors van acabar lluny de poder-se ficar al TOP16. Ungrup amb eurolligues com Estrella Roja o Galatasaray (campions recents per cert), un finalista Eurocup com el Ratiopharm Ulm, l’equip més potent de França i l’emergent Brescia italià no era ni molt menys un regal. Sí ho era però, des d’un punt de vista, en cas de merèixer la classificació, aquesta encara tindria més valor. I així ha estat finalment. El MoraBanc Andorra jugarà el TOP16aconseguint-ho, a més, en un partit que torna a posar en valor el nivell delgrup. La derrota d’aquesta tarda per 88-80 a la pista del Ratiopharm Ulm ha estat tant justa com ajustada en un partit en què els alemanys han jugat amb una energia descomunal els 40 minuts. No s’ha descompost, ni molt menys, elMoraBanc Andorra que ha anat superant les diverses escomeses locals i que, fent la goma que es diu en ciclisme, ha arribat a la recta final amb opcions de guanyar el partit. Però els locals han fet més, no molt més, però més. Al MoraBanc li ha faltat contundència avui per combatre la determinació i la verticalitat dels alemanys, que han confirmat el que se sabia, que arribaven en un gran moment. A més amb aquest resultat, el Ratiopharm encara té opcions de classificar-se pel Top16, per tant jugava per sobreviure i s’ha notat.Finalment del partit d’avui també es pot comentar que la frontera per aconseguir la classificació estava en una derrota per 8 punts, i s’ha perdut de 8 però el final ha tingut molta emoció. El Ratiopharm ha entrat en el darrer minut guanyant de 10 però Dylan Ennis (imperial avui amb 25 de valoració amb 17 punts i 6 assistències) ha fet dos tirs lliures que deixaven la diferència en8. El darrer tir dels alemanys no ha entrat i el Top16 ha estat una realitat. Al final al vestidor durant uns minuts ha pugnat diverses sensacions perquè l’ànima d’aquest grup és molt competitiva i volia guanyar però al final s’ha acabat imposant mica en mica l’alegria de la classificació, una realitat incontestablement meritòria tenint en compte el grup. El Top16 era un dels objectius de la temporada, ara i ja sense cap pressió, tocarà disputar-lo al màxim perquè tot és possible.

“No és la manera com esperàvem aconseguir-ho però estem molt contents perquè té molt mèrit” afirmava el tècnic Ibon Navarro després del matx. Francesc Solana afirmava que “és un pas més, important, en el procés de creixement constant del club”. “Volíem guanyar però estem contents perquè el Top16 era un objectiu important i ja el tenim” afirmava Dylan Ennis.

I la vida continua i no precisament al Top16, en l’horitzó està apurar totes les opcions per intentar ser a la Copa del Rei i dissabte tocarà batre un equip que ho posarà molt difícil, el Delteco GBC de Beqa Burjanadze.

Close Cart
Back to top