(89-87, 73-73) Amb la mel als llavis a València

(89-87, 73-73) Amb la mel als llavis a València 2048 1152 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La crònica d’avui s’acull perfectament a un tòpic llargament utilitzat en el món de l’esport, nedar per morir quan arribes a la platja. I això és el que li ha passat al MoraBanc Andorra en la seva derrota per 89-87 a la pista del València Basket. Els homes de Peñarroya només s’han deixat sotmetre a la pròrroga després d’una sensacional segona part i una primera pobre. El partit ha anat a la pròrroga amb 73-73 i amb molt bones vibracions per la remuntada tricolor (el València ha arribat a estar 21 punts a sobre). Però en la prolongació els taronja s’han encomanat a Fernando San Emeterio, que ha estat imperial, i ha acabat amb 35 punts i 42 de valoració. De la ma de l’internacional espanyol el València ha acabat trobant el camí a la victòria tot i la resistència dels de Peñarroya personificada sobretot en el gran partit de Jaka Blazic 22 punts i en els 19 de Jaime Fernández. Aquests dos jugadors han estat els que han transmès fe a l’equip amb els seus punts tot i que la millora en el segon temps s’explica sobretot per haver mostrat molta més duresa en tot, especialment en defensa. Stevic ha agafat 10 rebots, Moussa 7, Albicy ha donat 4 assistències i David Jelínek ha aportat 10 punts molt importants en trams claus de l’encontre. Tot i l’orgull que els seguidors andorrans poden tenir per la rèplica de l’equip a la pista del campió, Peñarroya comentava un fet que cou al vestidor “és la tercera pròrroga que se’ns escapa aquesta temporada”.

El partit ha tingut dues parts que han estat la nit i el dia. En la fosca, els locals han estat molt superiors. En tot. Més atents, més intensos, més encertats. Les diferències han anat apareixent davant un MoraBanc que no trobava respostes. 15-7, 28-16, 39-22 i 48-30. Poc a dir. Un monòleg amb Doornekamp, SanEmeterio i Pleiss com a guionistes. Però l’arrencada del tercer quart ha canviat les coses. Un 0-11 (el marcador havia arribar a estar 48-27), ha posat la diferència a l’entorn dels 10. En allà s’ha quedat una estoneta. Però el MoraBanc ja no veia lluny i borrós el rival. El veia prop i nerviós. I el marcador s’ha anat ajustant i ajustant fins el darrer minut en què s’ha empatat anant a la pròrroga. El 73-73 era un èxit per la remuntada però compte, els tricolors han tingut diverses oportunitats (sobretot al tir lliure) per completar la feina.

A la pròrroga SanEmeterio i Blazic han estat il·luminats i al final els locals han fet una mica més, dos punts de fet, per endur-se la victòria. Jaime i Stevic han tingut tir per forçar una segona pròrroga però la pilota no ha entrat.

Dimecres a les 20h l’Eurocup a la BMB contra Torino. Una victòria posa l’equip andorrà a la pomada i una derrota gairebé l’elimina. Dia important.