(91-80) Partidàs contra Estrella Roja que fa olorar el Top16

(91-80) Partidàs contra Estrella Roja que fa olorar el Top16 1626 1209 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Gran victòria, gran partit avui del MoraBanc Andorra. El 91-80 final contra Estrella Roja explica en part l’excel·lent comportament de l’equip responent a tots els desafiaments que anava plantejant el partit, i que no han estat pocs. Per altra la banda la victòria, guanyant també l’average perquè a Belgrad es va perdre de 6, té un sabor especial pel nom i el prestigi del rival. Derrotar l’Estrella Roja, un dels pares del bàsquet a Europa, no és igual que altres victòries i més per un club en progressió com el MoraBanc que any rere any va destrossant fronteres. La de jugar el Top16 i aconseguir la primera bola extra a Europa sembla prop, No està fet però però el triomf d’avui deixa els d’Ibon Navarro en una situació immillorable per seguir vius a Europa, i per seguir baixant el peu per partit del carnet perquè hi hauria, com a mínim, tres partits més a la BMB.

El partit d’avui ha tornat a comptar amb la versió del MoraBanc que anem veient des que es va guanyar a la pista del Reial Madrid i que confirma, per altra part, que Unicaja de Màlaga va conquerir la BMB dissabte passat perquè va fer un partit extraordinari. Els d’Ibon Navarro estan sòlids actius i amb confiança. A més mostrant en tota la seva expressió el joc vibrant i ràpid que ja es coneix com a “estil Andorra”. El MoraBanc compta per victòries els seus partits a casa a Europa i en tots acaba passant dels 90 punts, un espectacle.

El repartiment de tasques ha funcionat avui a la perfecció amb 6 jugadors per sobre dels 10 punts. El més valorat avui ha estat Andrew Albicy amb 22 gràcies als 19 punts que ha anotat amb 3 assistències. Jelínek ha fet 16, Stevi 10 valorant 16, Whittington 10 i Vitali 10. Buscant a l’estadística es troben les 5 assistències de Rafa Luz i els seus intangibles, que ja comencen a ser molt rellevants.

La primera part ha estat un autèntic intercanvi de cops del que el MoraBanc semblava portar la millor part perquè gairebé sempre ha manat a l’electrònic. Però els serbis vigilaven de prop i han aconseguit capgirar al descans 46-47. Els de Tomic fins i tot han arribat a marxar de 4 en l’inici del tercer quart. I fins aquí. Ritme, bones decisions i encert de fora han anat fent que l’Estrella Roja comencés a fer la goma. Al final del 3 quart ja s’ha vist (71-62) que un anava a tota màquina i l’altre patia. I així ha estat aconseguint el premi de l’average i posant un peu al Top16.

El MoraBanc haurà de canviar el xip ràpidament. Dissabte espera la molt complicada pista del Montakit Fuenlanbrada, un rival duríssim a casa seva en un partit clau per no desenganxar-se dels llocs de Copa.