(91-87) Bèstia negra? I això què és?

(91-87) Bèstia negra? I això què és? 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bàsquet club MoraBanc Andorra ha sumat avui la sisena victòria de la lliga. La cinquena a casa. I un altre cop en un partit decidit al final. I un altre cop davant d’un rival al que no s’havia guanyat fins ara. Continua l’aventura en definitiva. L’equip andorrà ha derrotat per 91-87 el Rio Natura Monbús Obradoiro en un matx vibrant que ha transportat el 4520 espectadors que hi havia a la BMB a sobre d’una autèntica muntanya russa d’emocions per les moltes alternatives que hi ha hagut en el marcador. La victòria, que manté en la zona noble de la classificació als tricolors, torna a mostrar la millor versió de la filosofia d’aquest equip`. No només es tracta de sotmetre un equip com l’Obradoiro, que juga força lent, sinó que a més el triomf arriba anotant més de 91 punts. Per altra part, la força del col·lectiu ha quedat més demostrada que mai. Albicy 19 de valoració (13 asistències!), Stevic i Walker 17 de valoració (10 i 16 punts, màxim anotador de l’equip), Shermadini 15 de valoració (11 punts i 5 rebots) i Thanasis Antetokounmpo (11 punts). I no han estat els únics en aportar, tothom ha posat el seu gra de sorra.

Les coses no han arrencat bé. De fet es podria dir que la bèstia negra ha vingut vestida de bèstia negra. Els gallecs del sempre estratega Moncho Fernández han dominat els primers 5 minuts, 9-12. Equilibrats i intensos han deixat clar que venien a fer el que sempre havien fet aquí, guanyar.Però al davant tenien aquest MoraBanc Andorra irreductible i descarat. Guiats per Albicy (6 assistències al primer quart) els homes de Peñarroya han anat remant i remant fins capgirar el marcador i entrar en la recta final del quart dominant per un marge estret, 21-18. Els dos equips havien posat sobre la taula el seu discurs i s’havien replicat amb bons arguments.

Però el segon quart ha estat local. El repertori dels de Peñarroya, ampli i variat, ha començat a fer mal un Obradoiro que no podia seguir el ritme. I la cosa s’ha anat estirant fins un 45-29 que podia haver estat un punt d’inflexió, però no ho ha estat. S’ha quedat en un looping més d ela muntanya russa. Al descans 45-34 i amb el públic molt enfadat amb l’actuació arbitral que ha semblat privar els locals de poder enganxar l’escapada bona.

L’inici del tercer quart s’ha ballat a ritme de muñeira i l’ha dictat l’apòstol Santiago. Això sí, des dels 6.75. I en un tres i no res, els visitants ja havien capgirat tot l’avantatge andorrà: 51-53. Més mans, més defensa, tot costava més. Però aquest MoraBanc Andorra no s’espanta. Mai. Tampoc avui. I mica en mica i tornant al libreto de seguretat ha pogut posar ordre i arribar al final del tercer quart dominant per 65-58.

El darrer període ha estat més de l’Andorra que de l’Obradoiro però sempre mantenint l’intercanvi de cops. Cap dels dos conjunts ha jugat un partit perfecte, potser per això s’han fet tant mal. Faltant 4 minuts el marcador estava 80-69. Res, un miratge. Quedaven uns quants loopings. Faltant 56 segons, les coses estaven 86-84 i amb un nus a la gola de tots els soferts habitants de la Bombonera. Al final, el MoraBanc Andorra ha tingut una mica més, no gaire, però suficient per  endur-se la victòria per 91-87.

Els dos propers caps de setmana, els tricolors posen a prova la seva màgia a Madrid. Primer a Fuenlabrada i després visitant Estudiantes. Després, el dia 11 de desembre, el Barça serà el rival a la BMB en un partit d’alt voltatge tal i com estan les coses. I és que les coses estan molt bé com estan.