(93-69) Càstig excessiu a Màlaga

(93-69) Càstig excessiu a Màlaga 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Buscava el MoraBanc Andorra desmentir aquesta llegenda que l’acompanya aquesta temporada. Equip fort i decidit a casa i feble i vulnerable a fora. Però no se n’ha sortit. El 93-69 final, que no és un fidel reflex del partit que s’ha vist avui al Martín Carpena, torna ser un clatellot pels de Peñarroya, que diumenge vinent reben el Montakit Fuenlabrada a la BMB (12h30). El càstig ha estat excessiu perquè fins el començament del darrer quart els tricolors han estat dins del partit gràcies a la seva constància perquè a la causa avui no s’ha pogut smar gaire encert (6 de 22 en triples i 11 de 18 tirs lliures). Aquesta fe i aquesta capacitat per remar ha portat el MoraBanc Andorra a remar i remar però l’energia s’ha acabat al mateix temps que, guiats per un esplèndid Kyle Fogg amb 24 punts i 6 de 7 en triples, l’UniCaja s’ha trobat a gust i un cop ha olorat la sang ha rebentat el partit. Les segones i terceres opcions (36-24 en rebots) també han jugat molt a favor dels andalusos. Es pot dir que els dos equips s’han creuat. El MoraBanc ha baixat just propiciant que els locals anèssin cap amunt en els darrers 7 minuts i quan això passa el més normal en bàsquet professional és que perdis de més de 20 punts. Del partit es pot destacar l’actitud i capacitat de lluita durant més de 30 minuts i s’ha d’oblidar ràpidament una recta final en què es torna a demostrar que aquest equip no sap lluitar per maquillar el marcador, o està per guanyar o es desanima i acaba encaixant marcadors que no fan justicia al desenvolupament del partit. A nivell individual, tot i estar molt marcat, el millor ha tornat a ser Gio Shermadini amb 14 punts i 15 de valoració. Chris Czerapowicz, amb 13 punts, ha fet el millor partit des que ´s tricolor. Andrew Albicy ha valorat 12 i Beqa Burjanade i David Jelínek 10 en les actuacions que han sobresortit en un to més aviat gris de l’equip. Atot això cal sumar que Thanasis Antetokounmpo s’ha quedat a Andorra per un problema muscular a la cama dreta.

I això que les coses han començat bé. Després que Unicaja oferís el títol de l’Eurocup als seus aficionats, el primer quart ha parlat tricolor. 10-14 ha estat un dels primers avantatges. Albicy dirigia i anotava, Jelínek es mostrava vertical i encertat i Unicaja patia per seguir el ritme. Però de seguida s’ha vist que els malaguenys tenien molta pólvora des del perímetre i han anat acceptant l’intercanvi de cops fins el 25-27 final dels primers 10 minuts. L’arrencada del segon quart ja ha començat a marcar la dinàmica del partit fins a la seva conclusió. Un MoraBanc Andorra espès en atac que no trobava cistella i un Unicaja que anava trobant cada cop més jugadors per sumar a la causa. I tot i que la fermesa dels de Peñarroya ho anava ajornant, el partit s’anava decantant. Al descans 45-38.

En un parell d’ocasions el MoraBanc ha semblat acostar-se amb perill als de Joan Plaza però sempre ha faltat fortuna. Encert. Un punt de màgia per acabar de revertir la situació. En acabar els 30 primers minuts el 66-56 anunciava grans dificultats. I han arribat de la mà d’un Fogg embogit i encistellant triples increïbles. Abans de l’escapada bona dels locals, els tricolors s’han arribat a col·locar a 7 punts i pilota en un parell d’ocasions però avui no era el dia. I quan els de Peñaroya han tornat a mirar el marcador mentre s’anaven lamentant de la seva manca d’encert, l’electrònic els ha ofert una imatge que no esperaven, una derrota per 24 punts de diferència. És l’ACB, una lliga extraordinària, on tot costa molt i on el MoraBanc Andorra lluita per jugar els playoffs pel títol.